neděle 12. března 2017

Hard to Handle, Ohnivý oceán, Christine, I Am Gangster, Já, Daniel Blake


Hard to Handle (1933) - 60 %
James Cagney jednoduše nezklame, a to ani v tomhle jednoduchém, možná zbytečně komickém filmu, který by asi lépe fungoval jako drsnější podívaná. Díky němu vás to ale může celkem bavit, a to i přesto, že scenáristicky to není zrovna nějaká velká extra podívaná. Cagney byl ale tak skvělým hercem, že i komedii zvládal bez problémů.

Ohnivý oceán (Hidalgo, 2004) - 50 %
Viggo Mortensen je skvělý i v tomhle dobrodružném filmu, který by skoro mohl evokovat nějaké ty staré dobré příběhy z přelomu století. Má k tomu všechny předpoklady. Zajímavé lokace, docela dobré postavy, soutěživost. Jenže ani z tohohle koktejlu se nepodařilo vytřískat něco pořádného a ta správná atmosféra na mě prostě nepadla.

Christine (2016) - 70 %
Tohle je sám o sobě velmi depresivní příběh, a když ho pak vidíte ještě v tomhle provedení, bude to na vás mít ten správný efekt - dovede vás ponořit do pořádné depky. Trochu mi to přijde natahované motivace Christine ne vždy až tak jasné, ale to hlavní je řešeno a Rebecca Hall je v hlavní roli prostě skvělá.

I Am Gangster (2015) - 25 %
Docela dobře zachycený život ve španělském/mexickém ghettu, což je asi to jediné dobré, co se o tomhle snímku dá říct. Zase je to jeden z těch filmů, kde vlastně nevidím jediný důvod, proč sledovat jednotlivé postavy a dívat se na jejich konání. Navíc to mohlo být ještě o něco živelnější a syrovější, což není.

Já, Daniel Blake (I, Daniel Blake, 2016) - 80%
Skoro by se chtělo říct, že je to obyčejný film o tom, jak je někdy komplikované prostě jen žít, ale ukazuje se, že když je to dobře natočené a dobře zahrané, bude to mít ten správný efekt. A tady to má. Ken Loach ani trochu nezestárnul a 80 let mu v režisérské sesli vůbec nevadí. Civilní, a přitom skvělé.

Žádné komentáře:

Okomentovat