čtvrtek 23. března 2017

Essex Heist, Kaabil, Maïna, Shepherds and Butchers, Torchy Blane in Chinatown


Essex Heist (2017) - 20 %
Žádné velké překvapení se nekonalo. Film trochu jako "Gauneři" Quentina Tarantina. Vše se odehrává na jednom místě, v jedné garáži. Jenže tam, kde má Tarantino drive i jen díky dialogům, tam snímek "Essex Heist" naprosto selhává a nudí. Nemá co říct, ani prostředky, jak cokoli zajímavě sdělit.

Kaabil (2017) - 75 %
Mám rád filmy s pomstou. Mám rád filmy, kde je hlavní postavou slepec. A tady se to propojilo. Jasně, je to v první řadě akční film, je to film, který je indický, takže se zde v první polovině dost zpívá, ale opak konečně dojde na vraždu a následuje cesta za pomstou. Akce je povedená, hlavní hrdina je dobře drsný a přitom lidský.

Maïna (2013) - 75 %
Další pěkná ukázka toho, že když se vezme specifické prostředí, točí se s místními, nebo lidmi, kteří jako místní opravdu vypadají, a nerve se do toho nic amerického, vyjde z toho něco zajímavého, nového, jedinečného. Tady sledujete život, který si sami moc nedokážeme představit. Eskymáci mají svoje vlastní problémy, jsou jiné než ty naše, ale rozhodně stojí za to je takto zaznamenat. Ne, není to dokument, je to vztahový akční film. A je dobrý.

Shepherds and Butchers (2016) - 80 %
Snímek "Shepherds and Butchers" mě celkem mile překvapil. Čekal jsem trochu nudné soudní drama, ale ve skutečnosti se z toho vyklubal zajímavý případ, kdy hlavně Steve Coogan ukázal, jak je skvělým hercem a že rozhodně umí hrát. Případ skvěle graduje, jiné prostředí je zajímavé, stejně jako zjištění, která jsou zde prezentována. Místy si film vůbec nebere servítky a je skoro až naturalistický, což kvituji s povděkem.

Torchy Blane tentokrát hodně pomohlo, že se dění propojilo s Chinatownem, protože to docela začalo fungovat. Příběh je místy celkem drsný, i když opět v rámcích vkusu a není zde nic, co by člověka mělo šokovat, Torchy mi přijde taková vlezlejší, až je někdy hodně protivná, ale celkově to k ní sedí, a vy se neubráníte tomu, že tohle by skutečně mohl být předobraz Lois Lane, jak uvedl jeden z autorů Supermana, Jerry Siegel.

Žádné komentáře:

Okomentovat