sobota 4. března 2017

Born to Be Bad, Caravan, Catwoman, Skryté monstrum, La iena


Born to Be Bad (1950) - 60 %
Joan Fontaine se pro roli dokonale hodila a je přesně takovou andělskou mrchou, jak byste si přáli. Co už byste si tolik nepřáli, to je konečné vyznění filmu, které se mi osobně nějak moc nelíbilo, hlavně proto, že to bylo takové nijaké. Není to klasický film noir, je to prostě film o vypočítavé ženě, ale díky hlavní představitelce je dobrý.

Caravan (1946) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale mě to přišlo jako strašně dlouhé, roztahané klasické telenovelové rozvržení - on miluje ji, ji miluje někdo jiný, on ztratí paměť, vezme si jinou, ona si myslí, že je mrtvý, veze si jiného, no a pak se setkají, aby mohlo dojít ke konfrontaci. Mě tohle nebavilo ani ve vydání z roku 1946.

Catwoman (2011) - 40 %
Nejprve taková menší onanistická fantazie, aby se na konec ukázalo, že Selina Kyle je vlastně velkou hrdinkou, která je schopná pomáhat lidem prostě jenom proto, aby jim pomáhala. Nevím, nějak moc mi tenhle příběh nedal, ale je mi jasné, že jsem ovlivněný tím, že animované komiksáky prostě nemusím.

Skryté monstrum (Closet Monster, 2015) - 75 %
Velmi zajímavé pojetí tématu homosexuality, ale spíše i celkové nejistoty z dospívání v pozici člověka, který nemá jednoho rodiče, a ten druhý je tak trochu k hovnu. Musím ale uznat, ještě o něco zajímavější bylo ono surrealistické až fantaskní pojetí celého příběhu, které mě skutečně nadchlo a upoutalo.

La iena (1997) - 20 %
Obyčejná softcore erotika, která hraje se zajímavým nápadem vloupání do domu, z kterého se ale nakonec nic nevytěží. Vlastně vidím jediné pozitivum v tom, že ženy zde mají opravdu krásná prsa, na která se velmi dobře kouká a která nejsou cítit umělovinou. Z jiného důvodu nemá cenu na film koukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat