pondělí 20. března 2017

Blondes at Work, Perfect Strangers, Prairie Thunder, Queen of Katwe, Rhubarb


Blondes at Work (1938) - 50 %
Za mě tímhle dílem Torchy Blane spadá do takového toho mainstreamového průměru, kdy se snímek snaží hlavně o to, aby neurazil, takže to není extra vyhrocené, je to spíše vtipné a zápletka není nijak drsná, i když zde jde o zabíjení. "Blondes at Work" je film, který chce jednoduše pobavit a nic moc navíc v tom není.

Perfect Strangers (1945) - 75 %
Musím se přiznat, že jsem očekával něco jako jednoduchý film pro pamětníky, trochu romance, trochu zábavy. Úvod by tomu i nasvědčoval, ale tenhle snímek ukázal, že romance mohou být skutečně chytré, což se tady projevilo, hlavně díky tomu, že je zde dobrý námět toho, jak může válka změnit lidi.

Prairie Thunder (1937) - 45 %
Westerny mám rád, ale jsou mnohé, které si prostě nebudu pamatovat, protože snadno zapadnou. Snímek "Prarie Thunder" je jedním z nich. Jsou zde přestřelky, jsou zde kovbojové a indiáni, jsou zde osadníci, jsou zde nějaké osobní zájmy, ale všechno je to podáno tak nějak obyčejně a bez něčeho navíc.

Queen of Katwe (2016) - 70 %
Disney mě podobnými životopisnými snímky prostě dovede dostat. Jasně, je to příběh, kde tak nějak přesně tušíte, jak se bude vyvíjet, ale to nic nemění na tom, že to je příběh zajímavý. Navíc, kdo by čekal, že zrovna Disney si vybere jako hlavní postavu malou černošku z Ugandy? Krásná ukázka toho, že na rase by nemělo záležet.

Rhubarb (1951) - 65 %
Hezká hříčka o tom, jak se dědicem miliónů stane jedna kočka, která zrovna není vždy příjemná. Má to ale celkem vtipnou zápletku, která se točí kolem toho, že zrovna tahle kočka nosí štěstí baseballovému týmu. Není to komedie, kde byste se smáli pořád, ale je to dost dobré na to, aby vás to na chvíli zabavilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat