pátek 13. února 2015

Správce Sansho, Důkaz, Kočka, Mluv s ní, Svéráz národního rybolovu



Správce Sansho (Sansho Dayu, 1954) - 95 %
Úchvatná ukázka toho, jak je možné natočit snímek o tom, jaké jsou lidé zrůdy, ale přitom ještě zachovat naději na to, že to možná přece jen může být lepší. Krutost je součástí našeho života. Je to zbytečná součást, ale ono je tak jednoduché si do někoho kopnou, když on vás nechá... Silné, emotivní, a to i přes pomalé japonské tempo.

Důkaz (Proof, 2005) - 55 %
Tenhle snímek mě nijak zásadně nenadchnul. Herecké výkony jsou dobré, ale celá zápletka je taková nijaká. Ano, jsou tam momenty, které jsou dobré, ale celkově mi to nesedlo. Jake rozhodně nebyl využit tak, jak by si zasluhoval a celé to stojí na Gwyneth, která mě až tak neuchvátila. Hlavně mi ale nesedl scénář.

Kočka (Le chat, 1971) - 80 %
Skvělé, až neuvěřitelné herecké výkony, jimž v podstatě není co vytknout. Gabin a Signoret jsou tak uvěřitelní a tak přirození, že prostě budete přemýšlet o tom, proč jsou na sebe lidé tak zlí. Všechno mohlo dopadnout naprosto jinak, kdyby mezi sebou lidé jen trochu více komunikovali. Ale tohle je prostě věčný problém.

Mluv s ní (Hable con ella, 2002) - 95 %
Almodóvar pro mě není tím tvůrcem, kterého bych nutně vyhledával, ale ona je u každého filmu v podstatě jistota, že to bude stát za to. Má skvělé nápady, které prezentuje v lidských příbězích, které jsou netradiční, ale to jen umocňuje jejich neskutečnou sílu, kterou na diváka mají. "Mluv s ní" je přesně ten příklad.

Svéráz národního rybolovu (Osobennosti natsionalnoy rybalki, 1997) - 60 %
Není to špatná komedie a má svoje dobré momenty, ale nedokázala udržet moji pozornost tak, abych ji celou dobu sledoval. Nebylo to ani tak tou ruskou povahou a vodkou, ale prostě tím, že se to všechno točilo kolem jednoho. Jak ale říkám, jsou tu scény, které vás skvěle vytrhnou a vy budete mít čemu se smát,

Žádné komentáře:

Okomentovat