pátek 27. února 2015

Muž z Laramie, Harry Potter a Ohnivý pohár, Harry Potter a Fénixův řád, Get On Up - Příběh Jamese Browna, Men, Women & Children


Muž z Laramie (The Man from Laramie, 1955) - 80 %
Anthony Mann a James Stewart jsou spojení, které skvěle fungovalo a funguje i dnes. Výborný westernový thriller o tom, že lidé nejsou takoví, jak se zdají, což není nic nového, ale v tomhle pojetí je to prostě dobré. Stewart má skvělou roli, ale tady jsou skvěle napsány i další charaktery, s nimiž to funguje.

Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire, 2005) - 80 %
Když jsem tenhle díl série viděl v kině, udělal na mě docela dojem, hlavně asi proto, že je zase takový velkolepý, oproti třetímu dílu, na kterém se mi ale právě komornost celkem líbila. Ty efekty jsou místy naprosto skvělé, o tom žádná, ale je fakt, že až na emotivní finále, mi toho v hlavě z filmu zase tak moc nezůstalo. A to mám čtvrtou knihu asi nejraději. Je to výborný film, ale pro mě je trojka pořád vítěz.

Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2007) - 60 %
Nikdy se mi tenhle příběh moc nelíbil, a to jak v knižní podobě, tak i v podobě filmové. Pro mě je to nejslabší kousek, i když "Princ dvojí krve" mu celkem obstojně šlape na paty, hlavně proto, že tam se hlavně to filmové finále absolutně nepovedlo. "Fénixův řád" je pro mě jen takovým prázdným místem, kdy se čeká na to, jak se to vlastně vyvrbí.

Get On Up - Příběh Jamese Browna (Get on Up, 2014) - 65 %
Ale jo, on je to celkem dobrý, životopisný film, kde si hlavně představitel hlavní role říká o to, aby se o něj lidé více zajímali. Jsou zde momenty, které jsou výborné a které jasně říkají, že nikdo není takový, jak na první pohled - nebo v televizi - vypadá, ale stejně si nemůžu pomoct, že je to něco, co už člověk viděl. Není to v ničem tak skvělé.

Men, Women & Children (2014) - 35 %
Skvělí herci, a to i v hlasové části, ale to nic nezměnilo na tom, že jsem se do tohoto snímku nemohl dostat. Jako kdyby se nám Reitman snažil říct, že sex má následky. Tohoto tvůrce mám rád, ale tady zrovna Ameriku neobjevil, nemluvě o tom, že je to spíše povídkový film, který není nijak provázaný a ty osudy nejsou až tak zajímavé, jak by se na první pohled mohly zdát. Nelíbilo se mi to - příliš roztahané a ve skutečnosti vlastně o ničem, i když si to o sobě myslí, že to změní svět.

Žádné komentáře:

Okomentovat