středa 25. února 2015

Bob hazardér, Kouzelná chůva Nanny McPhee, 71, Vánoční příběh 2, Mrazík


Bob hazardér (Bob le flambeur, 1956) - 50 %
Může to být, jaké chce propojení mezi americkým a evropským stylem, může to mít prvky filmu noir, ale tenhle film mě stejně nijak moc nebavil. Ten příběh mi jednoduše přišel docela nudný a chybělo mi v něm napětí. Kamera je zajímavá, čistá, ale jako celek to na mě prostě nefungovalo. Možná i to prostředí mi vadilo.

Kouzelná chůva Nanny McPhee (Nanny McPhee, 2005) - 80 %
Zase jeden z těch filmů, kterým jsem se docela vyhýbal, ale právě Vánoce se ukázaly jako vhodnou dobou, kdy se na snímek podívat. Emma Thompson je prostě skvělá, navíc nejen jako herečka, ale také jako scénáristka. K tomu ještě další výborní herci, s kterými si tenhle pohádkový film rádi užijete. Zábavné a barevně krásné až kýčovité.

71 ('71, 2014) - 70 %
Myslel jsem si, že to bude jen další britský film, který se snaží být akční, ale tohle je přece jen jiný kousek. Je to historické, ale pořád to ukazuje primárně osud jednoho člověka v době a v místě, které nepřejí životu. Je zde ukázána krutost, hodně nesmyslné, je zde paranoia a nekončící boj o život. Intenzívní a silné.

Vánoční příběh 2 (A Christmas Story 2, 2012) - 25 %
Tohle má jen vánočního ducha, kdy si to možná trochu užijete, ale jinak to vlastně vůbec není pokračování prvního filmu z roku 1983, ale ve skutečnosti je to remake, kdy se opakují některé scény, a to v podstatě doslovně. Zbytečný film, který hraje jen na to, že tohle lidé o vánocích snesou. A nejspíš ano.

Mrazík (Morozko, 1964) - 75 %
Klasická pohádka, která snad nikde neměla takový úspěch jako u nás. Ten dabing je natolik jedinečný, že pohádce ještě přidává hodně navíc, oproti ruskému originálu. Ona ale sama pohádka je pěkná, i když je to propojení několika klasických pohádek spolu s ruskou tradicí, která tady také dobře funguje a hlavně dobře vypadá.

Žádné komentáře:

Okomentovat