středa 3. září 2014

Vzpoura na lodi Bounty, Dol, New Police Story, Vzácné zboží, Batman: Assault on Arkham


Vzpoura na lodi Bounty (Mutiny on the Bounty, 1935) - 80 %
Film má docela zajímavé tempo a jsou zde scény, které jsou téměř zbytečné, protože pro děj nemají příliš velký význam, ale nevadí to tolik, stejně jako tomu tolik nevadí skutečnost, že film je minimálně akční. Je zde vidět, jak se lidé dokáží postavit hajzlovi, pokud mají sílu, a stejně je zde úžasně patrné, jak systém dokáže všechno potlačit. Teď je na vás, jestli se rozhodnout, co je lepší - dodržovat pravidla za každou cenu a stát se otrokem, anebo se systému postavit a nechat se jím semlít. Film to vyjadřuje přesně tak, jak bylo potřeba.

Dol (2011) - 45 %
Nevím, ale nějak moc mi tenhle film neřekl. Emočně je to celkem slabé, příběh, který je tímhle způsobem vyprávěn, mi nepřijde až tak výjimečný. Asi mám trochu jiný pohled na svět, než abych dokázal pochopit sílu tohohle filmečku.
New Police Story (San ging caat goo si, 2004) - 85 %
Ach jo, to je strašná škoda, že se už i do hongkongských kaskadérských filmů dostávají digitální triky. Jinak Ale Jackie i v téhle nové verzi válí a je vidět, že ví, kdy být vážný. Co víc, hlavně to dokáže i zahrát, což by člověk nevěřil. Vtípky jdou stranou, navíc jsou tu naprosto skvělí záporáci a "Police Story" pro nové tisíciletí je na světě a kvalitní.

Vzácné zboží (Rare Exports Inc., 2003) - 75 %
Ale jo, tohle se mi líbilo. Sice, kdyby to bylo ještě kratší a udělané jak skutečný reklamní spot, bude to ještě o to zábavnější, ale celkový nápad a jeho provedení prostě fungují a já jsem se u krátkého filmu bavil. Navíc hlas vypravěče k tomu sedne dokonale.

Ze začátku se to rozjíždí docela dobře a jeden by si myslel, že z toho ještě bude pořádný animák, ale nápad ze "Saw" z úvodu je hodně rychle rozmělněn a z tohohle se stává jen něco jako "Thunderbolts" - myslím od Marvelu. Není to tak drsné, jak se to tváří, což je škoda, protože to mohlo být hodně zajímavé. Ale je to v důsledku jen standardní komiksový animák. A Batman zde vypadá skutečně příšerně.

Žádné komentáře:

Okomentovat