neděle 28. září 2014

The Punisher: Dirty Laundry, Pekařova žena, Baseball in the Time of Cholera, Sabotage, Tumbleweed!


Přesně takového Punishera si lidé zasluhují. Drsňáka, co pořádně láme kosti, střílí a mládí, a když už to dělá, tak u toho stříká strašně moc krve. Zároveň v sobě má ale něco, co je nepřekonatelně přitažlivé. Varianta spravedlnosti, která by mohla být funkčnější než spravedlnost skutečná. Thomas Jane ukazuje, že pro tuhle roli byl dobře vybrán.

Pekařova žena (La femme du boulagner, 1938) - 55 %
Raimu mohl být, jak skvělým hercem chtěl, ale tenhle film mě prostě nezaujal. Příběhově to není špatné, ale nejzásadnější moment přichází stejně až po dvou hodinách sledování. Tady se ukazuje to, že postavu pekaře nemohl zahrát někdo, kdo by neměl dostatečné herecké schopnosti, protože by finále prostě vyznělo neuvěřitelně. Jenže ten zbytek mě prostě nijak neoslovil.

Silný dokument o tom, čemu někdy vědomě přihlížíme, i když možná máme moc k tomu, abychom to změnili. Anebo dostatečnou moc v tom smyslu, abychom vůbec nedovolili, že k tomu dojde. Rozhodně jedno z těch témat, na která je potřeba upozorňovat, především v tom smyslu, jak se vlastně bohatý svět k tomu chudému staví.

Sabotage (2014) - 75 %
Ten film má sice jednoduchou zápletku, místy jsou zde nelogičnosti, které bijí do očí, ale mám pocit, že to je v případě akčních filmů celkem normální. Co se mi líbil, to je skutečnost, že je to v případě násilí neskutečně realistické, což třeba chybělo posledním "Expendables", ale také se mi líbí, že ten tým funguje i nefunguje zároveň. Tady skutečně máte pocit, že to jsou lidé. No, a pak je zde Arnold, který na to pořád má, i když v některých scénách vypadá spíš směšně. Ten závěr je ale správně cool.

Tumbleweed! (2012) - 60 %
Pokud jste chtěli někdy vědět, co je ta divná tráva, která se prohání westerny, nejlépe pak opuštěnými městečky, tak tohle je přesně ten film, který vám dá tu správnou odpověď. Za ten nápad si to něco navíc zaslouží, stejně jako za formální provedení, ale jinak prostě jen dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat