pátek 5. září 2014

Páni v cylindrech, Paraphernalia, Locke, The Girl Is Mime, Palo Alto


Páni v cylindrech (Top Hat, 1935) - 65 %
Je to fajn snímek a Fred Astaire je neskutečný tanečník, ale stejně zůstává u toho, že je to prostě jenom fajn. Ten příběh je takový blboučký, hezký, ale nijak mě moc nedostal. Hudebně je to stejně dobré jako tanečně... no dobře, tanečně je to ještě lepší, ale přece jen jsem čekal trochu větší vyváženost všech složek, nejen těch muzikálních.

Paraphernalia (2009) - 50 %
Děti jsou téma, které se prostě jen tak neomrzí, a když se do toho dají trochu ještě emoce, prostě to nemůže zklamat. S tímhle počítá snímek "Paraphernalia" a docela mu to vychází. Většinu doby je to jen příjemné, ale sem tam se objeví něco, co z toho udělá opravdu hezký zážitek.

Locke (Locke, 2013) - 85 %
Tom Hardy může naplno ukázat, proč je tak skvělým hercem. Tady se kamera celou dobu zaměřuje jen na něj, nikoho jiného nevidíme. Utáhnout takhle celý film je umění a dovedou to jen někteří herci. Třeba Robert Redford. Tom Hardy k nim také patří, a i když je to vlastně poměrně jednoduchý příběh a neřeší se žádné epické věci, stejně je to napínavé. Hodina a půl ze života jednoho člověka. Ukazuje se, že naše životy nejsou ani trochu nudné.

The Girl Is Mime (2010) - 90 %
Martin Freeman je prostě neskutečný herec a já jsem rád, že to tvůrci objevují stále více a více, a to i v komerčnější tvorbě. Tady se představuje jako mim a ukazuje svou silnou stránku - hra obličejem. Jeho mimika je neskutečná a dokáže jí vyjádřit pocity jako málokdo. Příběh tak neoslní, ale to provedení je výtečné.

Palo Alto (2013) - 65 %
Další z rodiny Coppolových ukazuje, že talent je prostě dědičný a prezentuje nám život mladých lidí takovým způsobem, že místy dost cítíme beznaděj, stejně jako jakousi slabou naději. Natočeno dobře, ale samotný příběh mě prostě nějak nedostal. Možná nějaký lepší tah na bránu, jiné zvraty, nevím, něco. Takhle je to dobré, ale zapomenutelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat