středa 10. září 2014

I'm Fine Thanks, Úžasná událost, Moxie, The Angriest Man in Brooklyn, The Election


I'm Fine Thanks (2011) - 50 %
Animace, která na první pohled zaujme. Je to podivně paranoidní a schizofrenní, což je přesně to, co příběh potřeboval. Nejde vlastně ani tak moc o vyprávění příběhu jako spíše o to, aby se na vás ona tísnivá atmosféra přenesla. To se klidně stát může.

Úžasná událost (Mr. Deeds Goes to Town, 1936) - 90 %
Mám rád Adama Sandlera a líbil se mi i remake tohoto filmu, ale Frank Capra má prostě svoje kouzlo a vytvořil tak úžasné filmy, že se s tím jen těžko může něco rovnat. "Úžasná událost" je skvělou komedií, které nechybějí vážné momenty, a vše je zde přitom výborně srovnáno do celku, který výborně funguje. Komedie i drama souzní.

Moxie (2011) - 30 %
A zase jedna atmosférická věc, která sází na to, že bude animace dostatečně vhodná, aby to přeneslo na diváka vhodné pocity, které nejsou díky zvolenému barevnému spektru a celému stylu příliš pozitivní. Nakonec pozitivní není ani celková reakce na film.

Není to poslední film Robina Williamse, který půjde ven, ale je to jeho poslední, jehož premiéry se ještě dožil. Mrzelo mě, že zemřel a tenhle film jsem tu měl. Pustil jsem si ho a musím uznat, že to není nic skvělého, ale je to klasický film, kde Robin dokáže hrát na emoce, a to jak ve smyslu komediálním, tak i ve smyslu dramatickém. Dokáže chytnout za srdce. Rozhodně by to však šlo natočit lépe. Původní film jsem neviděl, ale tenhle film si skoro říkal o reálný čas.

The Election (2007) - 60 %
Kdyby to nebylo tak roztahané a mělo to trochu lepší drive, tah na bránu, jak se říká, tak je to mnohem lepší, než nyní. I přesto je zde ale vidět že je to celkem pěkná kritika toho, co je člověk schopen udělat, když jde o politiku. Ray Wise se sem s tím svým utahaným výrazem hodí dokonale.

Žádné komentáře:

Okomentovat