úterý 8. července 2014

Trestná lavice, La cruz, Zvrácený, Mompelaar, Jack Ryan: V utajení


Trestná lavice (The Longest Yard, 2005) - 50 %
Je to moc dlouhé, není to moc vtipné, ale vlastně to je na tom zajímavé. Jsou zde momenty, které jsem si užil právě proto, že byly celkem vážné, že byly jiné, než je v případě Sandlerových filmů zvykem. A přesto si dovolil klasické zajímavé postavičky, i když teď jich zde není tolik, které by až tak moc vynikaly. Škoda, od tohohle sportovního filmu jsem čekal trochu víc.

La cruz (2012) - 80 %
Až na ten zbytečný paranormální prvek, který se zde objevuje, je to výborně vystavěný horor, který má skvělé dva zvraty. Celou dobu tušíte, že je něco pod povrchem, a když to propukne, je to celkem mrazivé. Výborně naturalistické, skvěle zvládnuté herecké výkony. Tohle se mi velmi líbilo.

Zvrácený (Irréversible, 2002) - 70 %
Musím říct, že ta scéna znásilnění se mnou pořádně zamávala. A s kým asi ne... Gaspar Noé je magor, ale ten člověk umí natočit film, který vás nenechá chladným. Musím uznat, že ta scéna je středem filmu a jeho smyslem. Navíc k tomu obrácená chronologie vyprávění. Ta jen ztěžuje pochopení, které ale má svůj smysl s předposlední scénou. No, na některé scény se zapomenout nedá a tahle mě bude děsit.

Mompelaar (2007) - 50 %
Tenhle snímek mě nijak moc nezaujal. Čekal jsem temnou podívanou, ale to se nekonalo. Je to jen trochu podivné a ani v tomhle případě ne moc. Celé je to takové trochu alibistické a nic moc mi to nepřineslo na to, jak je to celkem dlouhé.

Jack Ryan: V utajení (Jack Ryan: Shadow Recruit, 2014) - 40 %
Na dnešní dobu už je to takové nemastné neslané. Není zde pořádně nic, co by vás skutečně dokázalo vtáhnout, a to ani Kenneth Branagh s celkem obstojným ruským přízvukem. Chris Pine tentokrát moc nevadí, Kevin Costner si hraje svoje a je u toho více jak snesitelný. Jenže celkově je to docela nudné a já jsem měl snahu od filmu spíš odcházet.

Žádné komentáře:

Okomentovat