středa 27. února 2013

Money Shot (2012) - 5 %


Money Shot (2012)
Jason Mewes je do jisté míry hvězdou, kterou z něj udělal jeho kámoš Kevin Smith. Společně vytvořili dvojici pozérů Jay a Mlčenlivý Bob. Jason jinak není nijak skvělým hercem, spíš naopak, jedná se prostě o kluka, který měl štěstí. Zná vlastně jen jednu pózu, pózu frajera, kterou dává do každého filmu. Jenže se stal hercem kultovním a začínající filmaři toho využívají. K marketingovým účelům byl využit už při prezentování snímku "The Watermen", a nejinak je tomu v případě filmu "Money Shot". Není to hvězda první velikosti, ale na céčkový, místy déčkový film by mohl natáhnout.
Viděl jsem plakát k filmu "Money Shot", kde je uveden hned na vrcholu jako jedna ze dvou hlavních postav. Nebo alespoň tak to vyznívá. Hned vedle něj je jméno Al Snow, které něco řekne hlavně wrestlingovým fanouškům. Ani jeden ze jmenovaných není hvězdou filmu, ale mají pouze malé roličky, které nejsou pro děj zásadní, ale mají za úkol pobavit. Nebo tak něco. Problém je v tom, že tenhle film je takový brak, že by to nezachránil nikdo. Spíš by si na tom každý druhý zničil kariéru. Není se čemu divit, protože tenhle film prostě nemá žádnou úroveň.
"Money Shot" je komedie, i když zde není mnoho míst, která by stála za zasmání. Samozřejmě dojde i na fekální humor, který je v případě podobných komedií naprostou povinností. To i Farrellyovci ho sem tam dokážou pojmout na úrovni. No, opravdu jen sem tam. Co jiného film nabídne? Vlastně je to film o filmu. "Money Shot" vypráví o tom, jak parta nadšenců, totálních - s prominutím - kreténů, natáčí film, který by měl být pravděpodobně vyvražďovačkou. Něco ve stylu "Halloweenu", který je kombinovaný s hvězdnými válkami a teen komedií a la "Projekt X". Smutné je, že to není vtipné, není to zajímavé, není to hravé, není to nijaké. Herci nehrají, herci vás otravují svými výstupy, není to ani sexy, spíš je to prostě nudně hnusné. A ta silikonová prsa... no, to bylo vážně to poslední.
"Money Shot" je stejně stupidní jako film, který je uvnitř tohoto pokusu natáčen. Jak říká Al Snow v úplném závěru. "Jsou tam kozy, co sakra víc by tam mělo být?" Kápnul na to. Mělo by tam být všechno ostatní. A ne, tím vším ostatním nemám na mysli další ženské orgány. "Money Shot" muselo stát minimum, ale stejně budu dost pochybovat o tom, že se to vrátí. Jako snímek nadšenců, kteří ještě nemůžou v USA legálně pít alkohol, proč ne. Ale jako snímek člověka, který už se v branži pohybuje minimálně 20 let, i když nijak úspěšně, to je sakra - sakra! - málo.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete vidět nepěkná silikonová prsa a Mewese, který zase nemá co hrát.
Hodnocení: 5 % za stupiditu o tom, jak se točí stupidní film



Žádné komentáře:

Okomentovat