čtvrtek 21. prosince 2017

Velký závod, Seminole, Subterranea, Švýcarák, Věra 68




Velký závod (La grande boucle, 2013) - 40 %
Přiznám se, že šílenství kolem Tour de France nechápu. Je to závod, na kterém je nejvíce vidět, jak sportovci dopují, ale stejně ten závod milióny milují. Snad i proto se mi film nelíbil, jeho závěr to jen potvrdil, protože je to takové až skoro hloupoučké a není to tak vtipné, aby to oslovilo široké masy jako dobrá komedie.

Seminole (1953) - 50 %
Western s poselstvím? Asi to není nic divného, protože westerny s kovboji a indiány se točily celkem normálně, tenhle se snaží ukázat, že ani jedna strana není vyloženě zlá, což se snaží podtrhnout herci jako Anthony Quinn a Rock Hudson. Oba jsou fajn, ale nikdo nezachrání naivně hloupý happy end, který na konci filmu přijde.

Subterranea (2015) - 50 %
Dobrý nápad, na kterém je na první pohled patrné, že to asi nebude moc fungovat, když tu jsou jenom neznámí herci, není jich moc a všechno je na první pohled takové levné, režie je navíc nejistá. Je to holt nezávislé, možná i trochu amatérské, ale musí se ocenit, že i tak je to snímek, který chce něco říct. Jen k tomu neměl dost prostředků.

Švýcarák (Swiss Army Man, 2016) - 70 %
Když už narazíte na podobný film, tak buď ho po několika minutách vypnete, anebo si jeho bizarnost budete užívat od začátku do konce. A já jsem si ty úchylné a přitom skvělé nápady užíval od začátku do konce. Tohle je skutečně snímek, který jen tak neuvidíte, a tak nezbývá než doporučit, protože moc podobných filmů asi neuvidíte.

Věra 68 (2012) - 80 %
Rozhodně zajímavý dokument, který sice neukazuje nic extra nového, ale ukazuje nám jednu z nejvýznamnějších českých sportovních osobností, které si rozhodně zaslouží, aby byly připomínány. Je zajímavé, jak život jednoho člověka mlže mát vrcholy a propady a různé zákruty, které jsou nečekané a zvláštní.

Žádné komentáře:

Okomentovat