pondělí 11. prosince 2017

Quicksilver, Pro každého něco, Koně se také střílejí, Unaveni sluncem 3: Citadela, Wonder Woman




Quicksilver (Quicksilver, 1986) - 60 %
Musím říct, že na tomhle snímku se mi ani tolik nelíbilo, o čem vlastně byl, ale líbilo se mi to, o jaké době pojednával. Ten snímek má prostě ducha osmdesátek, je to roztancované, je zde povedený hudební doprovod a díky Kevinovi to do těch osmdesátek prostě patří. Tohle mě na filmu opravdu nadchlo.

Pro každého něco (Something for Everyone, 1970) - 70 %
Na jednu stranu jsem si říkal, jestli je tohle bizarní komedie, na stranu druhou jsem si říkal, jestli to nemyslí vážně. Ať se díváte na film tak nebo tak, stále vám vychází zajímavá podívaná, která je lehce úchylná, ale na druhou stranu se ani nebojí ukázat něco trochu jiného. Jako kdyby to ale nikam pořádně nevedlo.

Koně se také střílejí (They Shoot Horses, Don't They?, 1969) - 75 %
Film "Koně se také střílejí" rozhodně není z těch filmů, které odvedou nadchnout každého diváka, ale pokud si snímek trochu pustíte k tělu, dostanete velmi nevšední a zajímavý zážitek, který se neopakuje. Originální, zvláštní film s velmi silnou vypovídací hodnotou, pokud si ho tedy dovedete pustit k tělu.

Unaveni sluncem 3: Citadela (Utomlennye solntsem 2, 2011) - 80 %
Nemůžu si pomoct, ale i třetí pokračování mi sedlo, a vlastně mi sedlo hodně. I když jeto jiné než první film, hodně jiné, tak třeba hned úvodní scéna v zákopech je tak krásně rusky bizarní, že mě prostě dostala. A stejně tak i závěr celého filmu a vlastně i celé trilogie, která se mi celkově velmi líbila.

Wonder Woman (Wonder Woman, 2017) - 40 %
Já nějak neví, co mě na tom mělo bavit... Digitální triky stojí za pendrek, ale fajn, to se dá kousnout. Příběh je předvídatelný a hrdinka, místo toho, abych měl pocit, že se skutečně jedná o silnou ženskou postavu, mi přišla tak do polovinu tupá. Ve druhé se ukázalo, že Gal není zrovna dobrá herečka. Ne, pro mě je tohle pořádné zklamání.

Žádné komentáře:

Okomentovat