sobota 9. prosince 2017

Kusursuzlar, Tři dny ke svobodě, Trapped, Dvě děvčátka a námořník, Unaveni sluncem


Kusursuzlar (2013) - 60 %
I Turkové umí natočit něco jiného než je jenom televizní romanticko-dramatické filmy, případně nějaké ty rádoby komediální šílenosti. "Kusursuzlar" je toho důkazem. Je to dobře, civilně natočené a zahrané drama, které má jen jeden jediný problém - asi to nebude film, který si budete nějak moc dlouho pamatovat.

Tři dny ke svobodě (The Next Three Days, 2010) - 70 %
I když si myslím, že by bylo možné si úplný závěr odpustit, protože zas tolik nepřináší, tak je film jinak moc dobrý, i když lehce roztahaný. Touha být zase se svou ženou, udržet rodinu kompletní, je tak silná, že Russellova postava udělá v podstatě cokoli. Scéna na dálnici je skvěle natočena, ale je jich více. Dobrý příběh.

Trapped (2017) - 80 %
Já jsem sice už párkrát napsal, že Indové moc neumí točit žánrové filmy, především pak v oblasti hororu, případně thrilleru, ale sem tam se objeví výjimka, alespoň taková, která se ke mně dostane a která je prostě dobrá. "Trapped" je toho důkazem. Chlápek se sice jen někde zamkne, ale ty následky jsou pro něj zdrcující. Krásně klaustrofobní film.

Dvě děvčátka a námořník (Two Girsl and a Sailor, 1944) - 60 %
Kdyby se jednalo jen o sled hudebních scének, mám pocit, že b to mělo v podstat stejný efekt. Nejlepší na filmu jsou hudební čísla, která nejsou možná promyšlená tanečně, ale jako zpívaná jsou prostě dobrá. Ten samotný, jednoduchý příběh, už je jen takový bonus, který neurazí, ale ani neosloví.

Unaveni sluncem (Utomlennye solntsem, 1994) - 80 %
I když má film pomalé tempo, rozhodně nemáte pocit, že by se zde nic nedělo. Jako kdyby to celé směřovalo k něčemu velkému, a vzhledem k poklidnému vývoji budete mít pocit, že to něco velké nebude zrovna příjemné. Krásně se zde zachycuje lidský charakter, lidské vlastnosti, ale i krajina a klid v kontrastu s něčím, co číhá v pozadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat