pondělí 6. března 2017

Doba ledová: Mamutí drcnutí, Šest Železných dam, Sedm statečných, Sexuálně vaše..., Superman/Shazam!: Návrat černého Adama


Doba ledová: Mamutí drcnutí (Ice Age: Collision course, 2016) - 60 %
Už je to takové hodně přeplácané, hodně barevné, žánrově divné, ale stejně jsem se místy docela dobře bavil. Je fajn, že většina postav má pořád svoje hlasy, protože se s nimi docela rádi setkáváte. Ty charaktery už vám zvládly přirůst k srdci, a tak mi ani nějaké ty nedostatky příliš nevadily. Jen už se to nemá kam posunout.

Šest Železných dam (The Six Thatchers, 2017) - 70 %
Hodně, hodně přeplácané, kdy jsem si na začátku říkal, jestli toho do jednoho dílu nenarvali trochu moc. Asi ano, protože na začátku jste úplně někde jinde, než kde se ocitnete na konci. Ale ten scénář nakonec dává smysl a dobere se to zdárnému konci. Emotivní, ale hlavně herecky naprosto skvělé. Tenhle díl si Cumberbatch ukradl jen pro sebe.

Sedm statečných (The Magnificent Seven, 2016) - 40 %
Nejsem pro to, aby se cokoli zakazovalo, tvůrce by měl mít volnost, pokud neporušuje něčí práva, ale dělat remaky filmů jako "Sedm statečných", navíc filmu, který je sám remake, to je prostě divné. Nový snímek nemá absolutně žádnou atmosféru, nedostal jsem se na divoký západ, ani blíž k postavám. Body jsou jen za přestřelky, které jsou na druhou stranu naprosto parádní.

Sexuálně vaše... (Sexuellement vôtre, 1974) - 40 %
Erotické komedie jsou celkem náročné na natočení, protože se může těžko hledat hranice mezi vkusem a vtipem. Tomuto snímku se nepodařilo ani jedno. Není zde dostatek názorné erotiky, aby to bylo skutečně zajímavé jako erotické film, a není zde ani humor, který by se mohl označit za zábavný.

Superman/Shazam!: Návrat černého Adama (Superman/Shazam!: The Return of Black Adam, 2010) - 50 %
Tenhle snímek je zajímavý hlavně proto, že se zde objevuje postava, která umí zakřičet "Shazam!". Není to postava, která by alespoň u nás byla nějak známá, ale na druhou stranu je to postava celkem zajímavá v tom, jak je zvláštní. Superman je tu v podstatě jen navíc, aby se Shazam nepředstavoval jen sám. To by nemuselo tak táhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat