pondělí 16. února 2015

Frajeři a saze, Amores perros - Láska je kurva, His Private Secretary, Sedmikrásky, Hondo


Frajeři a saze (Guys and Dolls, 1955) - 100 %
Haha. Marlon Brando v komediální muzikálu. To mě opravdu pobavilo. A nejspíš tam bude zpívat, že jo? Nebyl jsem schopen si toho herce dát do nějaké takové role, a tak jsem jen dvě hodiny a půl čuměl, jak geniální je i v téhle roli. A ano, zpívá, tancuje. Pro mě neuvěřitelný zážitek, nemluvě o tom, že snímek je skvěle zvládnut choreograficky i výpravou. A navíc je to taková pěkná naivní romance, která funguje. No jo, vyrazilo mi to dech.

Amores perros - Láska je kurva (Amores perros, 2000) - 90 %
Skvělý film, který se na první pohled zdá jako něco, co vůbec nemůže být o lásce, ale ve skutečnosti je to právě láska, co všechny hrdiny žene do situací, které jsou pro ně, anebo alespoň pro někoho jiného, velmi tragické. Nesmírně silný film, který mi i po letech ukazuje, že ty první dojmy z něj se neztrácejí, ale opakují se.

His Private Secretary (1933) - 45 %
Taková jednodušší romantická komedie, která prostě jen sází na zajímavé herce. Mladý dědic se chce oženit, ale tatínek nechce nějakou zlatokopku. A tak se dívka rozhodne, že se nechá zaměstnat u tatínka, aby mu dokázala, co je vlastně zač, Mnoho humoru se z toho vskutku vytřískat nepodařilo, prostě jen slabší romance.

Sedmikrásky (1966) - 60 %
Z hlediska formálního je to film neskutečně zajímavý, kde je možné vidět, jak se dá hrát s obrazem, barvami, spojením obrazu a zvuku, ale z hlediska obsahového je to už někde trochu jinde. Ty dvě holky jsou neskutečně protivné, a myslím, že záměrně, že je strašně těžké si tenhle film užít. I to je asi vizitka zajímavého filmu, ale ten mi v tomhle provedení tak nesedl.

Hondo (Hondo, 1953) - 80 %
Takový nenápadný film, který se skrývá pod nenápadný názvem, ale ukazuje se, že je to hodně povedený snímek, kdy na malém prostoru je rozpracovaný hezký příběh o tom, že pravda není někdy nejlepší a nemusí být sdělena, pokud to není nutné. John Wayne je místy zastíněn Geraldine Page, která byla naprosto zaslouženě nominována na Oscara. Na její postavě a její uvěřitelnosti film stojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat