pondělí 2. prosince 2013

Ass Backwards, As I Lay Dying, Attila, Burke and Hare, Percy Jackson: Moře nestvůr


Ass Backwards (2013) - 5 %
V jednu chvíli jsem se přistihl, že se dívám na tenhle film a nejsem schopný vnímat vůbec nic. Ale vůbec nic. Neskutečné, jak vás dokáže něco naprosto vypnout. Tohle není poklona. "Ass Backwards" je naprostá hloupost, kde jsou v hlavní roli s prominutím dvě naprosté krávy, které se mohly svého věku dožít jen naprostou náhodou. Hnusné postavy, na které se nedá koukat, ani není možné je poslouchat. Už nikdy, prosím! Nikdy nic podobného... jinak se bojím, že brzy půjdeme na pohřeb komedii.

As I Lay Dying (2013) - 45 %
I když to je klasika podle Williama Faulknera, tak je to neskutečně těžce snesitelný snímek, který nejen, že se se vybírá v pomalých scénách, ale ještě nám najednou hází záběry ze dvou kamer. Vytváří to zvláštní dojem, který mi bohužel přijde prvoplánový. Film se strašně moc snaží o to, aby byl uměleckým, až zapomíná na to, že je výpovědí umělce. James Franco si napsal podle předlohy scénář, ujal se režie a tak hlavní role v naději, že tenhle autorský projekt se někoho dotkne. Dotkne se hlavně asi jeho samotného. Osobité pojetí, ale bohužel bez jakéhokoli náboje. Ten jižanský přízvuk je opravdu síla.
Attila (2013) - 5 %
Jestli si myslíte, že od tohohle filmu dostanete historickou řežbu s Attilou, tak čekejte všechno, jen ne tohle. "Attila" je obyčejným snímkem v hlavní roli s monstrem. To, že je to Attila, je naprosto jedno, protože šlo jenom o to vytvořit labilní zápletku proto, aby bylo možné do něčeho střílet. Stupidní snaha o nezajímavý akční film. Myslel jsem, že tomu dám alespoň těch 10 %, ale tahle slátanina si je nezaslouží.

Burke and Hare (2010) - 55 %
Obě postavy mužů a jejich snahy mě osobně fascinovaly k tomu, abych napsal krátkou povídku. Řekl jsem si, proč nezhlédnout filmové zpracování jejich osudů, kde jsem měl záruku, že půjde o podívanou odlehčenější. To se skutečně potvrdilo. Tohle je přesně ten typ snímků, který nenadchne a neurazí. Sem tam dobrý vtip trochu rozčeří jinak celkem stojatou hladinu průměrnosti.

Percy Jackson: Moře nestvůr (Percy Jackson: Sea of Monsters, 2013) - 40 %
Snímek, který v názvu slibuje celé moře nestvůr, ale nakonec vám jich dá jenom pár, protože víc ani není třeba. Bude to stačit. Divák bude mít pocit, že dostává naprosto skvělou podívanou, i když je to jen splácání několik bájí dohromady, a to v celek, který je skutečně hrozný mišmaš. Snaha o hlášky je hezká, jen jich je celkem málo. Mládeži by se tohle mohlo líbit, prznění bájí jim asi tolik vadit nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat