neděle 31. prosince 2017

Zimní spánek, Svět podle Daliborka, Zloději zelených koní, Zneužívaný, Zoran, můj synovec idiot




Zimní spánek (Kis Uykusu, 2014) - 60 %
Možná, kdyby ten snímek nebyl tak strašně dlouhý. Ale on tak strašně dlouhý byl a já jsem si prostě nedokázal celé tři hodiny - a k tomu ještě kus - užít herecké výkony, které jsou výborné, ale i režii, kameru a střih, které se prostě povedly a je vidět, že i turecká kinematografie udělala obrovský pokrok.

Svět podle Daliborka (2017) - 60 %
Z Daliborka jsem si na prdel rozhodně nesednul, ale musím uznat, že je to rozhodně zajímavý pohled na jednoho člověka a jeho rodinu. Je vidět, že je strašně jednoduché být dysfunkční, ale přitom fungovat. Úžasný paradox. Navíc je vidět, jak lidé dokážou přejímat názory, považovat je za pravdu, ale nakonec z nich stejně máte pocit, že to je jenom póza.

Zloději zelených koní (2016) - 60 %
Vlastně jsem s filmem docela spokojený. Pavel Liška ztvárnil svou postavu skvěle, čemuž jsem z počátku moc nevěřil, ale ukázal, že je skutečně tím skvělým hercem, za kterého ho mnozí mají. A věřím tomu i já. Vltavíny zde mají svoje zhoubné kouzlo, stejně jako některé postavy a jejich osudy, které nejsou jednoduché.

Zneužívaný (2011) - 20 %
Kdyby to byl skutečný dokument, určitě by i dávalo smysl to vůbec točit, ne možná tolik smysl na to koukat. Ale když si uvědomíte, že e to nahrané - a některé skutečnosti k tomu skutečně vedou už na první pohled - ten smysl je úplně pryč, hlavně proto, že máte pocit, že šlo o senzaci, nikoli o samotné drsné téma.

Zoran, můj synovec idiot (Zoran, il mio nipote scemo, 2013) - 60 %
Příjemná komedie, hlavně proto, že postavy, ať už jsou sebedivnější, jsou prostě uvěřitelné. A to se nesnaží divákovi nějak zbytečně zalíbit, i když by k tomu snímek a jeho téma docela vybízely. Podařilo se natočit chytrou komedii se zajímavě divnou zápletkou, která vás může nadchnout. Anebo jen pobavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat