sobota 23. prosince 2017

Hollarovi, V paprscích slunce, Veronika znovu přichází, Viva, Volha, Volha




Hollarovi (The Hollars, 2016) - 40 %
S takovým hereckým ansámblem se přece jen dalo předvést trochu víc, než nám tvůrci ukazují. Krasinski není špatný herec, ale jako režisér si vzal látku, která se na první pohled tváří jako taková jistota, která bude odlehčená, ale nakonec to není jistota, není to dobrá komedie a spíše se to blíží ztrátě času.

V paprscích slunce (2015) - 70 %
I přímo v Severní Koreji, za dohledu režimu, je možné natočit dokumentární film, který bude dostatečně upřímný. Stačí mít trochu odvahy, nebát se mít zapnutou kameru a doufat, že Severokorejci netuší, co zvládne střih, když se s ním umí a když se to umí s kamerou. Zajímavý pohled do země, kde dobře víte, že to s lidmi není v pořádku.

Veronika znovu přichází (Veronica se întoarce, 1975) - 70 %
Mluvit o pokračování asi nemá úplně smysl, pokračování je to v tom, že se vrací stejné postavy jako v prvním filmu. Dějově to nějak zásadně propojené není, spíš to jsou dvě nezávislé epizody. Jenže i ta druhá je tak kouzelně zvláštní, že vás zase upoutá. Mimochodem musím upoutat skvělé české předabování a provedení, a to včetně výborných písní.

Viva (Viva, 2015) - 60 %
Tady mi přišlo, že se režisér Paddy Breathnach hodně inspiroval v Almodóvarově stylu a natočil něco, co se docela podobá snímku "Vše o mé matce". Má to podobnou atmosféru, i když je pravda, že "Viva" má celkově temnější vyznění. Prostředí a postavy se ale celkově povedly a díky nim stojí za to na snímek kouknout.

Volha, Volha (Volga - Volga, 1938) - 65 %
Děj je možná takový jednoduchý a postavy místy hrají tak, že to je lehce protivné v tom, jak je to dětinské, na druhou stranu se ale primárně jedná o muzikál a jako muzikál snímek funguje. Jsou zde zábavná čísla, ale především je zde povedená hudba, která se dovede vrýt do paměti a celý snímek posouvá výš.

Žádné komentáře:

Okomentovat