pátek 10. března 2017

Zemětřesení, Útěk ze Sobiboru, Feast, Frat Star, La comtesse noire


Zemětřesení (Earthquake, 1974) - 55 %
Takový celkem klasický katastrofický film, který má velké množství postav, docela dlouhý rozjezd, no a pak už jen nějaké ty dramatické situace, které jsou místy i docela dobré. Není to nic skvělého, ale třeba Victoria Principal mě tu naprosto dostala. Vždycky jsem ji měl rád a tady jsem si ji krásně připomněl.

Útěk ze Sobiboru (Escape from Sobibor, 1987) - 80 %
Výborný film z jednoho z "pracovních" táborů, které si Německo vybudovalo za druhé světové války. Plánování útěku, osudy jednotlivých postav, vztahy mezi nimi a dozorci, to všechno je zde zachyceno velmi dobře a místy velmi intenzívně, a to bez toho, aby byl snímek zbytečně patetický. To se vždy nepodaří.

Feast (2014) - 80 %
Na první pohled strašně jednoduchý film, ale na druhý pohled krásných pět minut, do kterých se vměstnal v podstatě celý život a jeho krásy. A to prostřednictvím jednoho malého psíka, který rád jí něco, co není z konzervy. Tohle je jeden z těch krátkých filmů, který vás dovede pohladit po duši. Hezky pohladit.

Frat Star (2017) - 5 %
Tohle je pro mě film, na který mě prostě nebavilo se koukat. Klasické téma toho si vrznout za každou cenu, které už je tak vyčerpané, že v něm podobná srágora prostě nemůže najít nic nového, a to ani ve chvíli, kdy se zde bude mluvit o něco drsněji a některé scény budou extra trapné. Ne, zbytečný pitomý film.

La comtesse noire (1975) - 35 %
Nesmírně nudný erotický horor, který vůbec nedovede využít svou krásnou představitelku v hlavní roli a už vůbec se mu nedaří bodovat jako horor. Tohle je taková jalová podívaná, kterou mě Franco docela překvapil, protože on rozhodně měl na to, aby na točil mnohem zajímavější snímky, celkově odvážnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat