neděle 7. září 2014

Moderní doba, Blind Spot, Premature, Epithet, Repentance


Moderní doba (Modern Times, 1936) - 100 %
Charlie Chaplin je prostě génius a to, co dokazuje v tomhle filmu, je toho důkazem. Jeho satira na společnost je skvělá, zábavná a přesto zůstává sžíravou, jakou by také být měla. Navíc některé trikové sekvence ve výborných kulisách, hlavně z továrny, jsou prostě báječné. Je dobře, že se Tuláka rozhodl opět nemluvit a zůstal u pantomimy. Mluvení by mu nesedělo. Krásné a jedinečné rozloučení s postavou.

Blind Spot (2011) - 100 %
A zase jeden z těch výborných kousků, pro které jsou krátké filmy zrozeny. Jedna výborná myšlenka, která je naprosto skvěle provedena, a to i s tím příběhem, který se před námi odehrává, a my máme pocit, že je tím hlavním. Je to skvělá hra s divákem i s postavou, a tohle provedení se mi prostě líbí.

Premature (2014) - 80 %
To je přesně ta blbá komedie, kterou jsem v ten daný moment potřeboval. Je to vtipné, je to ujeté, je to neoriginální, ale prostě to, co jsem potřeboval. Navíc jsou tu skvělé postavy, které můžu mít rád. A samozřejmě nesmím zapomenout na Katie Findlay, u níž doufám, že ji uvidím častěji než doposud. Druhé setkání, ale ta se prostě umí zapsat do paměti. Alan Tudyk také nezklamal.

Epithet (2012) - 35 %
No, Patrick Stewart rozhodně nezachrání všechno, a i když je určitě zajímavé sledovat, jak dostává na budku, zas to není tak skvělé, jak by si člověk myslel. Skoro mi přijde, že tvůrce měl v hlavě pár scének, které se mu líbily, a tak se je rozhodl spojit. No a výsledkem je tohle...

Rob the Mob (2014) - 40 %
Víc než cokoli jiného je tenhle film zajímavý hlavně proto, že vypráví o skutečných událostech, které se staly. Jenže jeho styl vyprávění je poměrně unylý a místo toho, aby to bylo pořádně drsné, si musíme užít Andyho Garciu, který to svým charismatem jako jediný trochu zachraňuje. Na drama podle skutečné události je to dost málo.

Žádné komentáře:

Okomentovat