sobota 7. prosince 2013

Kickboxer 3, 4 a 5, Černá neděle, Bless Me, Ultima


Kickboxer 3: Umění války (Kickboxer 3: The Art of War, 1992) - 50 %
No jo, i tohle je pro mě tak trochu srdcová, VHSková záležitost, a tak musím dát filmu trochu víc, než by si zasloužil. Zase tolik to ale není. Kickboxer se přesouvá do Ria, aby si zde užil nějaký ten zápas, ale místo toho se stane dobrodincem, co zastřelí pár hajzlů, aby zachránil nevinnou holku a pak ukázal, jak velkým je bojovníkem i v ringu. Jasně, je to strašně průhledné, ale jak říkám, tohle mi jako klukovi učarovalo.

Černá neděle (Black Sunday, 1977) - 70 %
Od Thomase Harrise znám v podstatě pouze sérii o Lecterovi, a tak jsem chtěl vědět, jak vypadají jeho další příběhy, anebo alespoň jejich filmové zpracování. Tím je právě snímek "Černá neděle". Jedná se o jedinou knihu Thomase Harrise, která nemá postavu Hannibala Lectera. Na filmu je hodně vidět, že je trochu ve stylu "Šakala". Sledujeme přípravy na atentát, ke kterému má dojít při Super Bowlu. Myšlenka zajímavá, provedení místy dobré, ale celkově to zas tak silné není a přece jen je to trochu zdlouhavé. Je ovšem pravda, že ten závěr se vzducholodí stojí za to. Skvěle nasnímáno.

Kickboxer 4: Agresor (Kickboxer 4: The Agressor, 1994) - 20 %
Začátek nám pěkně shrnuje všechny události, které se staly v prvních dvou filmech. Nejmladšího Sloana pak zastihneme ve vězení. K čemu asi došlo? No, vzhledem k tomu, že pak naběhne na scénu Tong Po, který má ještě divnější masku než obvykle a nehraje ho Qissi, je jasné, že tenhle trouba se jen tak nevzdává. David se dostává z vězení, ale musí se účastnit neveřejného turnaje jen pro zvané. Postava Davida je v každém filmu jiné. Nejprve mentor, pak floutek a teď zhrzený bojovník. Není to zkušenostmi, ale prostě jenom scénářem. Problém je, že i choreografie tentokrát nestojí za nic. Velký propad ve všech ohledech.

Bless Me, Ultima (2013) - 70 %
Tohle je takový nenápadný snímek z nového Mexika za druhé světové války. Mluví se zde sice většinou anglicky, ale ta španělská mentalita je zde patrné. Příběh jedné starší ženy, čarodějnice, a malého chlapce je celkem dojemný, na druhou stranu není až tak zvláštní. Jsou zde momenty, které s vámi rozhodně pohnou, ale jsou zde i momenty, které s vámi neudělají nic. Je to škoda. Možná trochu zapracovat na scénáři a snímek by to dotáhl mnohem dál.

Kickboxer 5: Kickboxerovo vykoupení (Kickboxer 5, 1995) - 20 %
Začínám mít pocit, že být kickboxerem je opravdu docela peklo, protože v celkem mladém věku vás sejmou, a je docela jedno, jestli jste JCVD nebo Sasha Mitchell. Ano, i ten chudák, co dvakrát porazil Tong Poa a jednou zachránil svou ženu, je po smrti. Je zde však jeho nástupce, tentokrát už to není jeho sourozenec, který se popere se soupeři, ale i s těmi šmejdy co Davida zabili. Cestování, nuda, pár nezáživných soubojů, nuda, konec. Jeden film z mnoha, co vám naprosto zanikne v záplavě ostatních.

Žádné komentáře:

Okomentovat