čtvrtek 19. prosince 2013

Gold Diggers of 1933, Girl Most Likely, Hooligans, Goddess, Rváči


Gold Diggers of 1933 (1933) - 70 %
Klasický krásný muzikál ze 30. let, který má celkem problémy s příběhem, ale tohle všechno vykoupí nádhernými tanečními a hudebními a pěveckými sekvencemi. To finální představení je naprosto neskutečné, některé prvky jsou úžasně nádherné. Je vidět, že tvůrci si byli vědomi toho, že natáčejí černobílý film a že ten úžasný kontrast černém a bílé uměli využít. Je škoda, že tam těch čísel není víc a že bylo nutné tam do toho spát nějakou tu romantiku a další zbytečnosti.

Girl Most Likely (2012) - 50 %
Kristen Wiig si pro sebe vytváří takovou menší škatulku žen, které jsou unavené životem, dostanou pořádnou pecku, nebo jsou prostě na hraně. Mají problémy. Snaží se z nich dostat osobitým způsobem tak, že se snaží všechny nasrat, ale nakonec všechno stejně bude v pohodě, i když se nejdřív všechno hodně pokazí. Sranda je to jen místy, jinak je to celkem obyčejné a malinko nuda. Na ten průměr si to ale ještě celkem dobře hrábne. Více méně.

Hooligans (Hooligans, 2005) - 60 %
Fotbaloví hooligans jsou magoři, ale vlastně jsou to taky jenom lidi. Prožívají svoje dramatické příběhy a na jeden takový se soustředí snímek "Holligans". Jak prozaický název. Do Británie přijíždí Frodo, aby se tady seznámil s tím, co je to vlastně kopaná. Podle všeho se jedná o bandu šílených lidí, kteří se na ni dívají. O fotbal samotný tady vůbec nejde. Režisérce se podařilo zachytit dobře dramatické momenty, na druhou stranu je to pořád jenom taková trochu klasická pohádka o tom, že se někdy musí člověk někdy pořádně rozbít, aby pochopil, jak tenhle svět opravdu funguje.

Goddess (2013) - 60 %
Hele! Ronan Keating žije. Kdo by to byl řekl? No dobře, je pořád celkem mladý, proč by neměl být naživu, ale spíš jsem myslel, že žije umělecky. Boyzone už přece jen nejsou to, co bývali, i když podle všeho aktivní jsou. No, je to slaďárna jako blázen, jenže ty písně, které zde jsou - je to mimochodem muzikál - jsou příjemné, jsou chytlavé a stejně taková jsou herci. Film má vypadat strašně dobře, což se mu daří. Jo, pokud chcete bezzubou romantiku, skoro nahého Keatinga a líbivé melodie, proč ne. Přesně tohle dostanete.

Rváči (Green Street Hooligans 2, 2009) - 40 %
Žádné skvělé herecké obsazení, pár postav z prvního filmu ("Hooligans") a do toho prostředí věznice, kde se to má s morálkou docela špatně. Postavy jsou nezajímavé, někdy až protivné, místy je to na efekt, aby vyniklo násilí, které se zde děje. Ničím však nevyniká, scény nejsou nijak překvapivé. V konečném důsledku je to jen vězeňská nuda, která nemá s "Hooligans" nic společného.

Žádné komentáře:

Okomentovat