středa 21. prosince 2016

Dva dny, jedna noc, Disaster Movie, Rozvod po italsku, Erik Viking, Sivaji


Dva dny, jedna noc (Deux jours, une nuit, 2014) - 60 %
Snímek o tom, s jakými problémy v práci se lidé také mohou vyrovnávat. Francouzi vědí, že Marion Cotillard je národní poklad a dávají jí role, kde může naprosto úchvatně vyniknout. To se jí daří i tady. Prostě žena s depresemi, kterou chtějí vychytrale vyhodit. Dobře natočené, ale nějak jsem čekal, že mě to odrovná víc.

Disaster Movie (Disaster Movie, 2008) - 0 %
Tohle je vážně tragédie. Jsem si říkal, jestli těm hercům vůbec nevadí to, jak moc jsou trapní a hlavně jak málo jsou vtipní a jak je celý film naprostá slátanina. Jasně, je tu Carmen, je tu Kim, ale pokud jste jejich fanoušci, na internetu najdete lepší materiál. Tohle už není ani parodie, protože to ani není komedie.

Rozvod po italsku (Divorzio all'italiana, 1961) - 80 %
Snímek stojí na výborném Marcellu Mastroiannim, který zde naplno ukazuje svoje herectví, o to zajímavější je skutečnost, že to je ve snímku komediálním, i když jeho podtóny jsou také dramatické. Přece jen, zabít manželku není zrovna zábavný čin. Marcello Mastroianni ale všechno skvěle táhne v příběhu, který nenudí.

Erik Viking (Erik the Viking, 1989) - 70 %
Tady mě hodně mrzelo, že ten konec vyznívá tak nějak do ztracena a nebylo zde už nic, co by zasadilo tu poslední pomyslnou ránu. Chvílemi je to skvělé, humor je zde výborný, ale nakonec sama cesta je to hlavní, protože cíl opravdu za moc nestojí. Trikově hezké, herecky dobré, dějově holt trochu horší.

Sivaji (Sivaji, 2007) - 60 %
Na první pohled je jasné, že tohle bude film, který je až moc dlouhý. Na první pohled byste si také mysleli, že to bude akční. Ono to teda akční je, ale díky tomu, že trikově je to celkem tragické, tak ta akce moc nefunguje. Snímek mnohem více funguje jako sociální kritika, což je něco, co se v Rajnikanthových filmech objevuje častěji. Ale ono se tomu v Indii nedá moc vyhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat