pondělí 26. února 2018

Accident, Alibi na klíč, Dívka ze Západu, První dáma country music, Návrat domů




Accident (2017) - 25 %
Na první pohled to vypadá celkem zajímavě, stísněně, ale na druhý pohled se ukáže, že tohle je hodně velká zdlouhavá nuda, kde většinu doby sledujete, jak se hlavní hrdinky nemohou dostat z auta, které havarovalo. Nemohl jsem si pomoct, ale tohle mi přišlo skutečně otravné, navíc bez špetky čehokoli, co by udělalo postavy zajímavé.

Alibi na klíč (Alibi.com, 2017) - 60 %
Dobrá francouzská komedie, která dovede zaujmout příběhem, jenž není vyloženě originální, ale není špatně pojatý, ale dovede zaujmout i jednotlivými gagy, kdy někdy překvapí, jak je to celkem drsné a jak je zde použita i groteska, i když nikoli klasického, ale moderního ražení. Humor zde funguje dobře, romance je ke konci trochu nezajímavá.

Dívka ze Západu (Cat Ballou, 1965) - 55 %
Taková westernová veselohra, která vyniká spíše obsazení, kdy Jane Fonda a Lee Marvin stojí za vidění, i když se přiznám, že Oscara pro Lee Marvina úplně nechápu. Že by taková Laurence Olivier v "Othellovi" podal horší výkon? Ale musí se uznat, že kulisy fungují, nejzajímavější jsou pak písně, kterými je film prokládán.

První dáma country music (Coal Miner's Daughter, 1980) - 80 %
Tohle je film, kde mohla skvělá Sissy Spacek dokázat svoje herecké mistrovství a hlavně i svou všestrannost. Naprosto zasloužený Oscar za její výkon. Skvěle se na ni kouká a věříte jí každou přeměnu, každou scénu. Tommy Lee Jones je jí pak skvělým parťákem a film má tu správnou zemitost.

Návrat domů (Coming Home, 1978) - 80 %
Tohle není zbytečně emotivně vyhrocené, naopak se herci snaží o to, aby to bylo relativně klidné, což se jim popravdě daří docela dobře. Jane Fonda a Jon Voight jsou prostě skvělí a sedli si dokonale. Ale i ostatní zde mají své místo. Jeden z nejlepších filmů o válce bez válečných scén, jaký jsem kdy mohl vidět.

Žádné komentáře:

Okomentovat