čtvrtek 18. ledna 2018

Plážoví flákači, Birth of the Dragon, Bitch, Blood Money, Přepadení! Jack Rozparovač




Plážoví flákači (Beach Rats, 2017) - 50 %
Přišlo mi, že se snímek hodně snaží o to, aby napodobil "Moonlight" a určil tak současnou podobu filmů, kdy se z kluka nebo dívky stává muž či žena. Jenže je to hodně podobné, hodně pomalé, na jednu stranu realistické, ale přitom to nedokáže zajít v zobrazovaném opravdu dál, jako kdyby bylo možné se až moc přiblížit pornu. Škoda.

Birth of the Dragon (2016) - 60 %
Tohle je rozhodně snímek, od něhož máte trochu větší očekávání, než nakonec dostanete, ale přece jen jsou zde scény, které vás dovedou docela naplnit, alespoň v případě, kdy máte potřebu po povedené akci, respektive po dobrém bojovém umění. Je to místy hodně tanec, ale jsou zde scény, které jsem si užíval. Podání Bruce Leeho bylo zajímavé.

Bitch (2017) - 40 %
Ten nápad je vlastně docela zajímavý - žena se v nespokojeném vztahu začne proměňovat v psa. Ale výsledkem toho vlastně je, že všechno je možné zachránit a vše dobře dopadne. Přijde mi to spíše takové iluzorní než reálné a ani ne moc filosofické, když se to tak vezme. Takový návod jak žít líp, kterým se asi nikdo moc řídit nebude.

Blood Money (2017) - 40 %
John Cusack svou roli zvládá docela dobře, i když kulky jeho postavy míří hodně vedle, což mi docela vadilo. Potom je tahle honička docela nudná a nemá v sobě ten správný náboj. Ještě jsem ke všemu víc fandil útočníkovi než jeho obětem, i když nakonec by mi asi bylo jedno, kdyby pomřeli všichni.

Přepadení! Jack Rozparovač (Bôkô Kirisaki Jakku, 1976) - 70 %
Kdyby se Japonci ještě tolik nebáli a tohle bylo skutečně explicitní i v té erotice, asi tomu dám trochu více, na druhou stranu i ta skutečnost, jak vidíme jen uměřenou nahotu, má něco do sebe, především pak vzhledem k násilnostem, které se zde odehrávají. Snímek je dobrou ukázkou toho, jak nahlédnout do hlavy šílence.

Žádné komentáře:

Okomentovat