neděle 28. ledna 2018

Chasing Trane: The John Coltrane Documentary,Čínský měsíc, Já, Tonya, I'll Be Seeing You, Ingrid Goes West


Chasing Trane: The John Coltrane Documentary (2016) - 65 %
Další z těch dokumentů, u kterých jsem rád, že jsem je viděl, protože mi představily zajímavou osobnost. Nejsem fanoušek jazzové hudby a jméno Johna Coltrana jsem zaslechl možná jen párkrát v životě, aniž bych o něj projevil zájem. Díky snímku aspoň vím, že byl pro hudbu velmi důležitý. A že jazz stojí za poslech.

Čínský měsíc (China Moon, 1991) - 60 %
Není to skvělé, je to v ději celkem křečovité a je vám jasné, jak to tak nějak dopadne, i když si film myslí že vás ochcal, ale díky tomu, jací herci byli vybráni, je to docela zábava a dobře se na dění kouká, i když vám mohou nějaké scenáristické tahy vyloženě vadit. Má to navíc ten správný retro nádech. Ten čas letí...

Já, Tonya (I, Tonya, 2017) - 80 %
Nemyslel jsem si, že mě bude snímek až tak bavit, ale to, jak je natočený a jaké jsou zde především herecké výkony (Margot Robbie a neskutečně rozjetá Allison Janney, a to ani nemluvím o malé McKenně, která září všude, i když tady jen chvíli), musel jsem smeknout a prostě se celou dobu bavit, vlastně i tím, jak je snímek zajímavě natočený.

I'll Be Seeing You (1944) - 70 %
Na jednu stranu to vypadá jako obyčejná romance - a postavy se tak místy skutečně i chovají - ale na druhou stranu zjistíte, že ty postavy jsou mnohem více narušené, než bývá pro americký romantický film standardní. Herci do hlavních rolí byli vybráni skvěle, protože jim jejich problémy a narušení věříte.

Ingrid Goes West (2017) - 50 %
Herecky je to dobré, ale nemůžu si pomoct, mně to prostě nebavilo. Aubrey svou roli zvládá skvěle, Elizabeth je krásná, ale jejich příběh mě nezajímal, asi proto, že se mi nelíbí příběh postav, na kterých je skutečně málo co mít rád a ještě je to prezentováno jako komedie. Nebýt O'Shea Jacksona Jr. ani to jako komedie nemůže být označeno.

Žádné komentáře:

Okomentovat