pondělí 4. prosince 2017

Ernest jde do školy, Pokrevní bratři, Jádro, The Devil's Cabaret, The Fantastic Four


Ernest jde do školy (Ernest Goes to School, 1994) - 30 %
Zatím rozhodně nejslabší Ernest, kterého jsem viděl. Už tu jde jen o to, jak se bude Jim Varney pitvořit, což na dobrý příběh prostě nestačí. Je tu ale zajímavý kontrast mezi chytrým a hloupým Ernestem, který ale končí právě s tím, jak se Ernest více a více pitvoří. Tím to vlastně zabíjí a chvílemi bolí sledovat film.

Pokrevní bratři (The Boondock Saints, 1999) - 80 %
Teda to jsem zíral. Tohle není jen nějaká obyčejná kriminálka/thriller, tohle je pořádně drsný film o tom, jak se dva bratři rozhodnou, že vezmou spravedlnost do vlastních rukou jako dva svatí, kteří jsou vyvolení zbavit svět špíny. K tomu skvělý Willem Dafoe, jenž je v roli policisty úchvatný. Velké překvapení!

Jádro (The Core, 2003) - 40 %
Klasicky špatný americký katastrofický film a zároveň sci-fi, které je moc přitažené za vlasy, moc patetické a bere se příliš vážně, i když by bylo mnohem lepší, kdyby to bylo pojato jako klasické béčko, navíc s celkem dobrými efekty. Herecké obsazení se povedlo, to jediné se musí opravdu pochválit.

The Devil's Cabaret (1930) - 70 %
Snímek "The Devil's Cabaret" je taková pěkná krátká hříčka. Nefunguje nijak extra jako muzikál, není zde melodie, kterou byste si zapamatovali, ale funguje díky své výpravě a díky humoru, který je do filmu přidán. Jsou zde zábavné nápady a je vidět, jak je to celé pěkně odlehčené. Navíc je to hezky krátké.

The Fantastic Four (1994) - 60 %
Jasně, že to je špatné, sám Stan Lee řekl, že se tenhle film neměl stát, ale co jen na tom nejhorší, on se nestal. Neměl pořádnou premiéru, a to i přesto, že byl natočen. Přitom vznikly mnohem horší filmy, které by si zasloužily skutečné zatracení. Za mě je to v konečném důsledku pořád nejlepší adaptace těchto komiksových postav.

Žádné komentáře:

Okomentovat