pondělí 27. listopadu 2017

Ernest na táboře, Megan Leavey, Country Girl, The Girl from the Song, The Savage Innocents




Ernest na táboře (Ernest Goes to Camp, 1987) - 40 %
Ernest mě zatím tímhle filmem nepřesvědčil, že mělo cenu natočit s touhle postavou celkem dlouhou sérii, ale musí se nechat, že Jim Varney má obličej, který si celkem snadno zapamatujete. Celý film má ale takové lehce trapné morální vyznění, že to opravdu nesedne každému. Ani v tom humoru to nic extra nepřináší.

Megan Leavey (2017) - 60 %
Dobře podaný příběh o lásce ke psu. Není to zbytečně patetické, nechce vás to zbytečně vydírat, i když si říkáte, jestli to není místy emočně přehnané z hlediska toho, jak se hlavní hrdinka chová. Ale pak si prostě uvědomíte, že je možné mít tak rád i někoho jiného než jen druhého člověka. Kate Mara je tu hodně příjemná.

Country Girl (The Country Girl, 1954) - 80 %
Skvělé herecké představení, a to především od Grace Kelly a Binga Crosbyho, jehož výkon se mi líbil ještě o něco více. Jeho postava je přesvědčivá, i když Grace je přece jen o něco přirozenější. Jeho smutek s ním ale prožíváte naplno. Scéna ztráty syna je z hlediska dojmu natočena naprosto úchvatně.

The Girl from the Song (2017) - 40 %
Když jedete na hudební festival, můžete natočit docela hezký film o tom, jak se jeden kluk zamiloval do jedné holky, a stalkuje ji právě až na takový festival. Dáte tomu trochu nádech něčeho mladického, ale přitom lehce dekadentního, bude to trochu divné, ale natočené na skvělou kameru. A pod povrchem v podstatě ni.

The Savage Innocents (1960) - 60 %
Většinou mi to nevadí, ale tady mi nesedlo, když někdo, kdo není dané národnosti, hraje tuto národnost. A tak se mi Anthony Quinn jako Eskymák prostě nelíbil, i když ho hraje skvěle. Na jednu stranu je to hezké, jak je zde snaha zachytit jejich životy, na stranu druhou mi to pořád přijde jen jako snaha zalíbit se divákovi. Mohlo to být mnohem drsnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat