neděle 17. září 2017

Psí vojáci, Wilson, Win Win, Wings, Winner




Psí vojáci (Who'll Stop the Rain, 1978) - 70 %
Tenhle zase trochu jiný pohled na následky vietnamské války se mi líbil. Je to jiné, ukazuje to následky, jaké mohla válka na některých lidech zanechat, ale přitom se to liší od jiných filmů na stejné téma, a to i přesto, že je zde spojitost s drogami. Má to něco z "Bonnie a Clyde" a herecky se mi to hodně líbilo.

Wilson (2017) - 40 %
Tenhle film má v podstatě jen dvě pozitivní věci. Tou první je skvělý Woody Harrelson, který to táhne až do konce. Tou druhou pozitivní věcí je Laura Dern, která je opět skvělá, jako vždy. Bohužel scénář, ač chvíli vypadá zajímavě, nakonec vede hlavní postavu do stavu, který už není vůbec zajímavý a je to jedno velké klišé.

Win Win (Win Win, 2011) - 70 %
Paul Giamatti je skvělý herec a filmem "Win Win" to opět dokázal. Díky němu, ale i díky dalším hereckým představitelům, je tenhle snímek podán tak, že vás baví. I když je to o dospívání, o tom, jak si jsme schopní posrat život, je to podáno takovým způsobem, že nebudete mít pocit, že jste tohle už viděli stokrát.

Wings (1927) - 80 %
Je až neuvěřitelné, co bylo možné před devadesáti lety natočit. Tohle je trikově tak dobré, až jsem zíral. Jasně, že to není ve stylu dnešních digitálních spektáklů, ale když člověk vidí, jak si tenkrát tvůrci dovedli poradit, musí je obdivovat a žasnout. Třeba i padající hořící letadlo je tak skvěle natočeno, že mi spadla brada.

Winner (2017) - 25 %
Nezajímavý indický film, který v sobě má postavy, kdy snad ani jedna nestojí za to, aby jí člověk věnoval svůj čas. Dějově to také není zrovna převratné a tentokrát jsou dvě hodiny a půl opravdu moc, aby vás tohle mohlo jakkoli bavit. Špatné, nudné, bez jakéhokoli pořádného nápadu, který by vás mohl chytnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat