úterý 29. srpna 2017

Kráska a zvíře, John Wick 2, Poslední let Noemovy archy, The Shadow Effect, The Sins of Rachel Cade




Kráska a zvíře (Beauty and the Beast, 2017) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale udělat remake animovaného filmu, který je sám o sobě dobrý, a dát mu vlastně jen hranou podobu, která je vizuálně krásná, mi nestačí k tomu, abych byl z filmu vyloženě nadšený. "Kráska a zvíře" není špatný film, ale není ani nijak skvělý. Navíc ten příběh prostě končí špatně. Měl zůstat ve zvířecí podobě.

John Wick 2 (John Wick: Chapter 2, 2017) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale jednička se mi líbila trochu více celkovým nápadem. Tady už jdeme do světa, který známe, ale světa, který je povedený a jenž má hlavně skvělé akční sekvence. Nad nimi místy opravdu padá huba, a to hned o začátku. Výborné souboj, skvělé honičky, prostě nezastavitelná akce. Navíc povedené matrixovské shledání.

Poslední let Noemovy archy (The Last Flight of Noah's Ark, 1980) - 60 %
Chvílemi je to docela pěkně vyhrocené, ale pak je to zase zabité celkem zbytečnými scénami, které se nám třeba snaží vlít slzy do očí, i když žádná není skutečně silná. Ale jako survival pro celou rodinu to funguje docela dobře, a to i díky castingovému výběru, kdy tu není nikdo vyloženě iritující ani mezi dětmi.

The Shadow Effect (2017) - 30 %
Hodně slabý thriller, který hraje na to, že se hlavnímu hrdinovi děje něco jiného a on neví, jestli je to skutečné, nebo jsou to jen opravdu zlé sny. Námět není špatný, digitální provedení násilných smrtí už je horší, no a samotné odhalení toho, jak to všechno je, už nic nenapraví, naopak může klidně diváka ještě více zklamat.

The Sins of Rachel Cade (1961) - 45 %
Ze začátku to vypadalo jako misionářský film, kdy doktorka se rozhodně, že je potřeba osvěta mezi černochy, kteří si myslí, že nějaké jejich vlastní náboženství může něco dokázat. Fajn, pak je to i dramatické, trochu romantické a nic moc navíc to nenabídne, jen celkem fajn herce v dění, které se dá předvídat.

Žádné komentáře:

Okomentovat