úterý 6. června 2017

Arkadaslar Arasinda, Za nepřátelskou linií, Bells Are Ringing, Cimarron, Daasi


Arkadaslar Arasinda (2013) - 55 %
Docela se mi líbí styl, jak je film natočen. To zásadní se skutečně odehrává jen mezi čtyřmi postavami, jde o to, co si vyprávějí, jak se k sobě chovají, co si nakonec řeknou. Ono je to v tomhle ohledu bohužel celkem o ničem nedovede to ve vás probudit silné emoce, ale jako přátelsky nepřátelské posezení je to fajn.

Za nepřátelskou linií (Behind Enemy Lines, 2001) - 50 %
Takový ten klasický film o tom, že se někde ztratí americký voják, jde mu o život, ale armáda udělá všechno proto, anebo alespoň něco pro to, aby ho osvobodila. Owen Wilson je zde celkem fajn, protože hodně to stojí na něm, stejně jako na Hackmanovi, který ale zůstává převážně v kanclu. Místy docela drsné, ale nepřekvapí to.

Bells Are Ringing (1960) - 70 %
Ze začátku jsem se do filmu nemohl dostat, ale nakonec mě obě hlavní postavy přesvědčily, že to je vlastně docela dobrá zábava a že některé scény jsou docela vtipné. Přesto nejvíce vedou hudební čísla, kde se ukázalo, že správný výběr herců je důležitý. Dean Martin má prostě nádherný hlas, který se neomrzí.

Cimarron (1960) - 55 %
Podobný snímek jako jeho předchůdce z roku 1931, kdy rozdíl je hlavně v obsazení a barvě. Je to stejně zaměřeno na postavy a jejich vývoj, ale vývoj takový, který mi na Divokém západu nepřijde dostatečně zajímavý, respektive ne tak hezky spojený s prostředím. Já vím, že to primárně není western, ale stejně...

Daasi (1981) - 40 %
Romantický film o tom, jak dívka byla zamilovaná, ale její milý pravděpodobně zemřel, ona byla donucena se vdát za jiného, když tu zjistila, že ten je slepý, což ji vytočilo, ale postupně si k němu našla cestu, která nebyla bez překážek, aby to ale mělo šťastný konec. Tohle je vlastně docela klasická romantická nuda.

Žádné komentáře:

Okomentovat