úterý 16. května 2017

Canterburské povídky, Tarzan and the Leopard Woman, The Divided Heart, The Doctor's Dilemma, The Eve of St. Mark


Canterburské povídky (I racconti di Canterbury, 1972) - 40 %
Pier Paolo Pasolini pro film zvolil zajímavou stylizaci, kdy místy máte pocit, že by to mohla být i nějaká rozpustilá shakespearovská komedie, i když na to snímek rozhodně nemá dostatečné literární kvality. Je to trochu odvážné, kontroverzní spíše ne, ale dějově je to pro mě nesmírně nudné a nebavilo mě se na film koukat.

Záporná postava v podání leopardí ženy je zde docela dobře rozvržena, ale její potenciál rozhodně není využit naplno a spíše jde o to jen prostě někoho dalšího postavit proti Tarzanovi. Boy už je tu moc velký, ale další mladík z džungle dělá dění trochu zajímavým. Celkově spíše průměr v rámci série.

The Divided Heart (1954) - 80 %
I když je to poválečný film, který se věnuje válce, není to rozhodně tak prvoplánové, jak by se zdálo. Válka je východiskem k situaci, kdy se malý chlapec, ač nevědomky, zmítá mezi dvěma matkami. Netvrdím, že si myslím, že je finále dobré ve svém rozhodnutí, ale jedná se o výborně zahraný film se skvělým východiskem.

The Doctor's Dilemma (1958) - 70 %
Hodně povedený snímek, kdy z počátku to vypadá jen jako trochu natahované drama plné dialogů, ale jakmile Dirk Bogarde rozjede naplno svou hru, funguje to a je to hodně intenzívní, a to hlavně v porovnání s postavou, kterou ztvárnila Leslie Caron. Není to tak naivní, jak by se zdálo, ale v závěru jsem čekal větší ránu.

The Eve of St. Mark (1944) - 70 %
Když už nic jiného, na tenhle snímek stojí za to kouknout proto, že se zde objevuje Vincent Price v jedné ze svých raných rolí. A i když není hlavní postavou, dokáže svým suchým humorem a neskutečným hlasem všechnu pozornost strhnout na sebe, takže skoro ani nevnímáte, že sledujete válečný film, který je možná až zbytečně romanticky laděný.

Žádné komentáře:

Okomentovat