pondělí 1. května 2017

Bul-eun ba-kang-seu geom-eun we-ding, Comrade X, Kačer Howard, I Don't Feel at Home in This World Anymore, L.627


Dvě povídky, které se zaměřují na různé příběhy, které nějakým způsobem znázorňují erotický vztah mezi mužem a ženou, který je většinou něčím neobvyklý. Asi mám slabost pro Asiatky, a tak se mi zde ženy skutečně líbily, i když celkově mě filmy nijak moc nenadchly a užíval jsem si skutečně jen tu nahotu.

Comrade X (1940) - 60 %
Je v tom trochu strach z komunismu, je v tom romantika a je v tom Clark Gable s krásnou ženou, kterou je tentokrát Hedy Lamarr s příšerným přízvukem. Ale přesto se k sobě tihle dva docela hodí. Příběh je místy docela naivní, ale ke konci už se dostává skoro do bondovských otáček. Takové ambice ale přece jen nemá.

Kačer Howard (Howard the Duck, 1986) - 60 %
To tak člověk slyší o některých filmech, jak jsou skutečně hrozné, ale když se na ně podívá, tak nakonec zjistí, že to vůbec tak strašné není. Jasně, tohle je komedie, kde se herci pitvoří, což nesedne každému, Tim Robbins je zde hrozný, ale já jsem se u snímku docela bavil, bylo to pěkně ujeté a místy i přišel nějaký ten dobrý nápad.

Melanie Lynskey a Elijah Wood jsou skvěle šílená dvojice a na jejich výkonech film stojí, i když on celkově stojí na zvláštních postavičkách, které se zde objevují, a na zvratech, k nimž dojde. I když to vypadá jako celkem obyčejný depresivní film, tak se to docela zvrtne v bizarně kriminálním stylu. Drsnost místy celkem překvapí.

L.627 (1992) - 70 %
Hodně se mi líbila syrovost pojetí celého filmu, kdy navíc i díky hercům, kteří nejsou zbytečně hezouni, ale tak nějak normální lidé, máte pocit, že jste skutečně na ulici a bojujete s drogami. A není to nic pěkného. Tohle skoro pseudodokumentární pojetí se mi hodně zamlouvá a hodně se mi líbilo, i když vám dějově film nemusí přirůst k srdci.

Žádné komentáře:

Okomentovat