neděle 28. května 2017

Americký idyla, Apple of My Eye, Bolero, Schulmädchen-Report 9: Reifeprüfung vor dem Abitur, Tarzan the Magnificent


Americký idyla (American Pastoral, 2016) - 40 %
Těšil jsem se na snímek o destrukci amerického snu, ale nemůžu si pomoct, to se prostě nepovedlo a člověk dostává celkem prázdnou výpověď, kde se herci celkem snažili, ale stejně to nestačilo. Výborné herecké trio v hlavních rolích a přesto máte pocit, že to je pojato strašně nudně. Tady selhaly scénář a výprava, které jsou neskutečně umírněn a vůbec nechtějí ukázat něco víc.

Apple of My Eye (2017) - 60 %
Nevím, co to se mnou jsem, ale tohle už je za pár dní druhý film, kterému se mě podařilo dojmout a u kterého bych nečekal, že na mě bude nějak působit. Burt Reynolds nám fyzicky stárne, ale hrát ještě trochu umí. Slepá dívka, která se smiřuje se svým osudem, a to i přesto, že to je všechno moc líbivé, nepřestřelila.

Bolero (2004) - 60 %
Docela dobrá česká kriminálka, která má bohužel daleko k tomu, aby byla skutečně skvělá. Je to v tom, že mi přišlo podání policistů takové podivné, nahodilé. Brabec se více soustředil na atmosféru a jednotlivé záběry, což mu vyšlo. Případ je sám o sobě drsný, což mu hodně přidává a finální odhalení celé scény na diváka zapůsobí.

Snímek, který má v sérii - alespoň prozatím - skutečně pomalý rozjezd, kdy se zde nic zajímavého neděje snad čtvrt hodiny. A pak nás čeká jen záplava hodně špatného humoru a erotických scén, které jsou klasicky umírněné a nejsou v ničem překvapivé. Přechod k více humoru je příšerný, protože scénky nefungují.

Tarzan the Magnificent (1960) - 60 %
Říkám si, jestli není docela škoda, že je tohle poslední snímek s Gordonem Scottem jako Tarzanem, protože tady se ukázalo, že má série stoupající tendenci a tahle cesta džunglí mě docela bavila. Vztahově vyhrocené, dějově celkem zajímavé a hlavně napínavé, i když se dá tušit, jak to celé skončí.

Žádné komentáře:

Okomentovat