úterý 11. dubna 2017

Spojenci, Ava's Impossible Things, Dark Chocolate, Gemidos de placer, Tarzan, syn divočiny


Spojenci (Allied, 2016) - 60 %
Brad Pitt je skvělý, Marion Cotillard je výborná a Robert Zemeckis ví, jak má natočit scénu, která bude na první pohled esteticky zajímavá. Vlastně si vybral pro další film i zajímavý příběh, ale já jsem se do něj nějak nedokázal dostat a tahle jinak silná dramatická romance mě prostě nedovedla odrovnat.

Snímek je na první pohled trochu emocionálním vydíráním, které nemusí na diváky fungovat, ale na druhou stranu je to taková zvláštní fantaskní směska, kdy to, co se děje v představivosti, není úplně špatné. Ale s koncem to prostě končí a vy nějak nevíte, co si o tom myslet. Zaujalo mě to však a úplně bych film neodpálkoval.

Dark Chocolate (2016) - 60 %
Indický snímek, který má jen hodinu a půl? Ano, i takové se najdou. "Dark Chocolate" je jedním z nich a ukazuje nám v retrospektivě příběh jedné mrtvé dívky. Je to docela sexy, má to správný drive a k cíli to míří svižně. Za mě je tohle docela fajn ukázka toho, že Indové i ten thriller celkem umí, když se trochu snaží.

Gemidos de placer (1983) - 40 %
Nudný erotický film, který má několik zajímavých scén, z kterých by něco mohlo být, ale Jesús Franco se prostě moc bál a neukázal to, co by bylo možné považovat za zajímavější. Přitom k dispozici má hezké herečky. Ani nějak moc nekvituji snahu z tohohle erotického filmu udělat thriller. Nefunguje to.

Tarzan, syn divočiny (Tarzan the Ape Man, 1932) - 70 %
Ze začátku jsem si říkal, jestli si ze mě někdo nedělá srandu a tohle má být opravdu ten slavný film s Tarzanem, protože tu byla poměrně hrozná triková stránka, ale nakonec se ukázalo, že práce se zvířaty je tady ve skutečnosti velmi dobrá a třeba souboj se lvem vypadá nádherně uvěřitelně. Maureen O'Sullivan je ale příšerně uřvaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat