sobota 1. dubna 2017

La noche de los sexos abiertos, Tarde para la ira, The Front Page, The Hired Gun, The Hollow Point


Můžou se do toho šoupnout nějací ti tajní agenti, můžou se tam přidat nějaké scény s mučením, ale když nefungují ani erotické scény a je jasně vidět, že to celé je jen hodně jako, prostě to nebude k ničemu. A tenhle snímek je k ničemu. Nudný, nezajímavý a rozhodně není zábavný, i když se tak chce tvářit. Lina Romay je ale kočka!

Tarde para la ira (2016) - 70 %
Další revenge snímek, který je tolik, ale přitom mě pořád baví. V tomhle realistickém španělském pojetí to vůbec není patrné. Hned první vražda - ale i vlastně záznam z videokamery - jsou hodně drsné a nejspíš vás nenechají chladnými. Finální gradace není nijak excelentní, ale nejistota průběhu vás přiměje sledovat každou scénu.

The Front Page (1931) - 70 %
Velmi dobře natočený a hlavně velmi dobře zachovaný a zrestaurovaný film, který už má za sebou více jak 80 let existence, blíží se 90 letům, ale není to na něm vůbec znát. Herecké výkony velmi dobré, dějově to také není špatné. Tady se ukazuje, že i stará díla dovedou dlouho přežít, pokud jsou dobrá.

The Hired Gun (1957) - 65 %
S mou slabostí pro westerny se mi tenhle snímek prostě líbil, i když se nejedná v podstatě o nic jiného než o klasickou varianci na rytířský příběh, kdy se správňák snaží zachránit dámu v nesnázích. To se mu nakonec povede a všechno se v dobré obrací. Nic překvapivého, ale jako western je to prostě fajn.

The Hollow Point (2016) - 60 %
Líbí se mi, že se jedná o docela pěkně drsný film, kde ty rány skutečně bolí. Příběh není nějak překvapivý, ale je zajímavá právě v tom, jak je drsný. Líbí se mi i herecké obsazení, kdy Patrick Wilson patří k mým oblíbeným hercům. Role šerifa mu sedla. Navíc Ian McShane mu skvěle sekunduje, ale teprve John Leguizamo je pořádně temný.

Žádné komentáře:

Okomentovat