středa 12. dubna 2017

Jackie, Místo u moře, Fences, Moonlight, Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa


Jackie (2016) - 60 %
Natalie Portman tu určitě podává skvělý výkon, ale přesto mě její Jackie nedokázala vtáhnout. Ten film je dobrý, herci jsou zde výborní, historie se zde píše zajímavým způsobem, zase z trochu jiného pohledu, je to emotivní, ale stejně to se mnou prostě nedovedlo udělat to, co by skutečně silný film měl umět. Nedostalo mě to.

Místo u moře (Manchester by the Sea, 2016) - 80 %
Skvělé herecké výkony, kdy z toho, jak Casey Affleck hraje, jsem několikrát až oněměl. Nesledujete Caseyho, ale Lee Chandlera. Je neuvěřitelné, jak i to pomalé tempo dovede diváka strhnout, a to hlavě spolu se skvělým a místy velmi novátorským střihem scén. Ano, ve filmu se dá ztratit, ale i najít.

Fences (2016) - 80 %
Denzel Washington se po delší pauze zase pustil do režírování a vybral si divadelní hru. I film se odehrává na malém prostoru, ale vůbec to nevadí. Jeho Troy Maxson je skvělý a dovedl mě dokonale strhnout. Dialogy jsou výborné a emoce zde proudí tak nějak přirozeně jako v životě. A o tomhle je život. Mluvíme, konáme a něco někdy posereme.

Moonlight (Moonlight, 2016) - 75 %
Vůbec jsem nevěděl, co od toho filmu čekat a musím říct, že na konci jsem asi doufal v něco více, ale opět se zde potvrzuje, že i pomalé tempu filmu dovede přinést diváky a udržet je po celou dobu. Zajímavý vývoj postavy, kde je skoro škoda, že se nejednalo o zachycení v reálném dospívání herce jako v případě filmu "Boyhood".

Velmi nápaditý příběh, kde se fantazii meze nekladou. Jasně, Disney tu má klasické prvky, jako třeba zábavná postavička kohouta, ale třeba písně jsou zde skvělé, no a hlavně animace je naprosto úchvatná. Navíc je to místy celkem děsivé a jindy zase docela psychedelické. Parádní animák, možná animák roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat