pondělí 24. dubna 2017

Elle, Loving, Change pas de main, Flat Top, Lagaan - tenkrát v Indii


Elle (Elle, 2016) - 85 %
Popravdě jsem z letošních filmů, které se v nějaké kategorii nominovaly na Oscara, docela nadšený. Platí to i o snímku "Elle", kde Paul Verhoeven ukazuje, že ani v 78 letech mu vůbec nic nechybí a je režisérským mistrem, který dovedl Isabelle Huppert ke skvělému výkonu. Moderní, drsný, ale přitom nesmírně zajímavý film.

Loving (Loving, 2016) - 75 %
Další ze zajímavých příběhů podle skutečné události, které ukazují na to, jak dokáže být člověk šílený v tom, že se snaží potírat něco, co je přirozené. Lidé se od sebe mohou lišit barvou pleti, ale nesmyslné zákony z jedněch dělají v podstatě mimozemšťany. To vše podáno velmi přirozeně a lidsky.

Change pas de main (1975) - 70 %
Snímek "Change pas de main" rozhodně není jen obyčejným erotickým filmem, ale je to snímek s příběhem, kde erotické až pornografické scény slouží k rozvíjení děje a především k prezentování prostředí, kde se film odehrává. Tohle funguje a mnohdy snímek až překvapí tím, co všechno zobrazuje.

Flat Top (1952) - 65 %
Není to vyloženě výborný válečný film, ale když dojde na souboje ve vzduchu, tak to není natočeno vůbec špatně, i po takové době dokáže film zaujmout. Navíc jsou zde vybráni dobří herci, kterým ty vojáky docela věříte. Děj si ale nakonec možná ani pamatovat nebudete, ale ty letecké scény spíše ano.

Lagaan - tenkrát v Indii (Lagaan: Once Upon a Time in India, 2001) - 80 %
Velmi povedený historický film, který Indům prostě jde. Je to velkolepé, je to rozsáhlé a je to navíc sportovní. Tohle propojit není jednoduché, ale oni si s tím poradí, navíc mají dostatečně zajímavé herce, které chcete sledovat. Já se tak více seznámil s Aamirem Khanem, který patří k hercům jednoho příjmení a kteří jsou výborní.

Žádné komentáře:

Okomentovat