pondělí 3. dubna 2017

Aein, Cesta ke hvězdám, The Weekend Movie, The World in His Arms, The Young Offenders


Aein (2005) - 55 %
Trochu ostřejší romance, která vlastně není romancí. Jen jedna noc o tom, že se potkají dva lidé ve správný/nesprávný okamžik. On se stěhuje na jiný kontinent. Ona se má vdát. Něco je ale k sobě přitahuje, a tak spolu prožijí jednu emocemi a vášní nabitou noc. Jako varianta ke klasické romanci je to rozhodně zajímavé.

Cesta ke hvězdám (The Way to the Stars, 1945) - 60 %
Není zaměřeno na samotnou válku, vlastně ani na bombardování jako taková, ale prostě na lidi, kteří na letecké základně žijí, kteří zde pracují. Ano, není to zrovna život, který by byl jednoduchý, ale lidé, kteří zde vystupují, jdou pořád jen lidé. A tohle se podařilo zachytit velmi dobře. I letci jsou jen lidé.

The Weekend Movie (2016) - 40 %
Taková ne až tak dobrá komedie o tom, jak se mladým klukům dostane do rukou pořádný balík peněz. Mladí herci se docela snaží, ale nějak to nestačí na scénář, který zrovna není nic světoborného a nedokáže vtipy pořádně prodat. Sem tam se zasmějete, ale mně se to stalo hodně málo, což je škoda.

The World in His Arms (1952) - 70 %
Gregory Peck a Anthony Quinn jsou hvězdami tohoto filmu, a co si budeme nalhávat, to jejich soupeření, i když ho moc není, je ozdobou filmu, stejně jako dobrodružná nota. To, že už je to všechno jen proto, aby zde byla hlavní romantická linie, to je druhá věc. Ale právě mimo tu linii film funguje dobře.

The Young Offenders (2016) - 60 %
Pokud vám sednou postavy tohoto filmu, tak je to docela dobrá komedie o tom, jak se ztratila část dodávky kokainu a dvojice pitomců se ji pokusila získat a vydělat na tom. Mně se postavy až tak moc nezamlouvaly, ale musím uznat, že třeba finále skutečně vtipné bylo. Tam jsem se i zasmál tomu, jak absurdní to celé je.

Žádné komentáře:

Okomentovat