čtvrtek 19. ledna 2017

Jason Bourne, Black Caesar, Boys Town, Bílý bůh, Oskar


Jason Bourne (Jason Bourne, 2016) - 55 %
Už to není ono. Film mě prostě nedokázal vtáhnout, nedokázal jsem se propojit s postavami a v podstatě mi bylo jedno, co se stane. Akčně a vizuálně to má Greengrass vychytané, ale to se asi dalo čekat. Jako akční film je to dobré, ale jako thriller už to tak skvěle nefunguje a potenciál postav je nevyužit.

Black Caesar (Black Caesar, 1973) - 70 %
Dobrý film, který má tragickou krvavou stránku, což je vidět hlavně ve finále, ale má docela dobrý příběh, který je vlastně o tom, jak se černoch dá na špatnou stranu a je ochotný jít o proti vlastním. Následky to musí nějaké mít, to je jasné. Dobré postavy, dobře drsné, já jsem s tímhle blaxploitation spokojený.

Boys Town (1938) - 70 %
Spencer Tracy byl skvělý herec, a i když je tohle hlavně o chlapcích a městečku, které pro ně jeho postava vytvořila, ve skutečnosti je tohle snímek, který si ukradl pro sebe, protože je v něm prostě skvělý. Ale naštěstí funguje i dramatická linka celého filmu. Ve 30. letech s také točily menší poklady. Tenhle tak nezáří, ale dobrý je.

Bílý bůh (Fehér isten, 2014) - 70 %
Nemám moc rád filmy, které jsou především podobenstvím, a nemám ani moc rád filmy, které se snaží diváka citově vydírat, jako že se třeba ubližuje psům. Jenže tenhle snímek to všechno podává tak nějak smysluplně a dobře, že jsem tím byl zaujatý, stejně jako prezentováním finálního vyznění filmu. Tohle bylo dobré.

Oskar (Oscar, 1967) - 60 %
Taková celkem klasická francouzská komedie, kde Louis de Funès naplno rozehrává své pitvoření, které mi už nějak moc nesedlo, hlavně proto, že mám pocit, že je to pořád jedno a to samé a že je to příliš afektované. Nahrává tomu i zápletka, která je pěkně ujetá a drží diváka v napětí z toho, jestli to vůbec má nějaké rozuzlení.

Žádné komentáře:

Okomentovat