pátek 14. října 2016

Hra peněz, Armáda duchů, The Ghost Camera, The Guns of Fort Petticoat, The Hard Road


Hra peněz (Money Monster, 2016) - 60 %
Líbí se mi, že se to odehrává na malém prostoru, že to je v první řadě film, který chce diváka zaujmout a také ho pobavit, ale ve druhé řadě je to film, který ukazuje, jaké jsou ve společnosti problémy. Je to ukázáno dost naivně a prvoplánově, ale pak zde padnou slova, která jsou děsivě pravdivá: "A co mi můžete? Co jsem vlastně udělal protizákonného?"

Armáda duchů (The Ghost Army, 2013) - 60 %
Dokument sám o sobě není natočen nějakým specifickým způsobem. Jednoduše archivní záběry, sem tam nic neříkající, k tomu létající hlavy. Musí se ale nechat, že jsou zde pamětníci, což je dobře. Samotné prezentované téma je pak hlavně zajímavou ukázkou toho, že je možné vést válku také s velkými gumovými hračkami.

The Ghost Camera (1933) - 50 %
Podle toho, jak se tváří plakáty k filmu ,ale také jeho žánrové zařazení, jsem se těšil na to, že to bude něco ve stylu Hitchcocka. Jenže tohle je jen konverzační drama o tom, že se sice objeví nějaká mrtvola, ale nemůže to být moc drsné, aby to divákům neublížilo. A tak to drsné není a jen se zde mluví.

V rámci podobné tematiky bych se určitě raději podíval znovu na film "...a jitra jsou zde tichá" z roku 1972. Nemyslím teď téma westernu, ale téma boje a žen v boji. Bylo to podáno mnohem lépe. Tohle je taková klasická, patetická podívaná, která byla ve westernu, v tom horším, vidět celkem standardně. Nijak to nevyniká.

The Hard Road (1970) - 60 %
"The Hard Road" aneb snímek o tom, jak to s vámi může špatně dopadnout, když budete moc šukat, budete šukat, koho nemáte, anebo ještě do všeho budete fetovat. To se vám pak život obrátí vzhůru nohama. V závěru už to ale začíná být nebezpečně psychedelické a myslím, že to má na diváka ten správný dopad.

Žádné komentáře:

Okomentovat