středa 19. října 2016

25. hodina, Lidské tornádo, Vražda na Broodwayi, Dick Tracy, Dary moře


25. hodina (25th Hour, 2002) - 80 %
Spike Lee může mít, jaké názory chce, a nemusíte s nimi souhlasit, ale musí se mu nechat, že má cit pro příběh, pro postavy a že je schopen používat takové formy, které příběhu sednou. I v případě filmu "25. hodina" volí takové scény, které jsou místy velmi specifické, skoro se chce říct umělecké, ale ony zvládnou umocnit dojem, který má příběh vytvářet. Povedený film o jednom lidském osudu.

Lidské tornádo (The Human Tornado, 1976) - 60 %
Někdy je tahle blaxploitation komedie až trochu moc ujetá, ale přitom je místy hodně sexy a hodně působí na pudy. Pak do toho připadne trochu jetá akce, která je místy opravdu bizarní. Dolemite je ale postava, která mě baví, hlavně proto že kolem sebe má neustále krásné ženy. Jeden by pořádně záviděl.

Vražda na Broodwayi (Bloodhounds of Broodway, 1989) - 40 %
Takový modernější noir film, který je hozen do komediálního ladění, ale je tu problém, že to moc vtipné není. Člověka zarazí plejáda celkem dobrých nebo rovnou skvělých herců a skutečnost, že z tohoto potenciálu nebylo v podstatě nic vykřesáno. Nezábavné komediální drama, které není tak drsné, jak by chtělo být.

Dick Tracy (1945) - 60 %
Dick Tracy je sama o sobě celkem zajímavá postava a já jsem byl zvědavý na to, jak bude vypadat ve snímku, který si nejspíš nedovolí být moc drsný. Ale snímek "Dick Tracy" mě mile překvapil, protože jsou zde scény, kdy je atmosféra téměř hororová. Celé je to v podstatě seriálová epizoda, ale díky té atmosféře je fajn.

Dary moře (Driftwood, 1997) - 60 %
Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého budete mít celou dobu pocit, že se něco zle posere. James Spader je výborný ve své roli muže, který si nic nepamatuje, ale Anne Brochet je ještě lepší v tom, jak ho vlastně mučí, aniž by to on věděl. Tak trochu "Misery", ale mnohem milejší. O nic méně smrtelná. Škoda, že scénář trochu skřípe a prozrazuje o postavě Sarah až moc.

Žádné komentáře:

Okomentovat