úterý 31. května 2016

Tanec v temnotách, Asterix a Kleopatra, Gokudou daisensou, How to Plan an Orgy in a Small Town, Tygr a drak


Tanec v temnotách (Dancer in the Dark, 2000) - 60 %
Ne, Lars von Trier nebude můj šálek čaje a jeho film mě prostě tolik nedostávají. Tedy alespoň ne všechno. A právě snímek "Tanec v temnotách" je jeden z těch filmů, který mě tolik neoslovil. Muzikálová čísla překvapivě dobrá, ale příběh mi prostě přišel celkem jednoduchý a jen umocněný onou stylizací.

Asterix a Kleopatra (Astérix et Cléopâtre, 1968) - 65 %
Nemůžu si pomoct, ale ani tenhle díl mě nebavil tolik, jako mě to bavilo dřív. Já jsem zatížený na jiný, který přišel až o něco později. Ale přesto jsou zde docela dobré gagy a vizuální stránka také není vůbec špatná, především v tom, jaké zde byly nápady ohledně architektury, která asi v Egyptě plně nebyla.

Gokudou daisensou (2015) - 70 %
Tohle je přece jenom Miike, kterého si více představuji jako akčního režiséra, který se nezastaví před žádným násilím a před žádným bořením hranic mezi žánry. Tohle na jednu stranu vypadá jako pořádně drsná gangsterka, když se najednou objevil žabák. A celé to nějak zázračně funguje. Drsné souboje, skvělé vychytávky a opět neskutečné triky.

Až mě překvapilo, jak mě ten snímek bavil. Jasně, erotik, nějaké ostřejší, je v něm minimum, ale je to celkem vtipné, má to docela dobou dramatickou linku a hlavně celkem příjemně úchylné postavy, které díky jedné "orgii" zjistí, co je vlastně v jejich životě důležité. Nenápadný snímek, který mě potěšil.

Tygr a drak (Wo hu cang long, 2000) - 100 %
Neskutečně nádherný film, který se vám bude ale zamlouvat pouze v případě, pokud přistoupíte na jeho nereálnou hru a nebudete si nic dělat z toho, že postavy létají. Ale právě v tom je krása tohoto uměleckého akčního baletu, který má navíc i nádherné postavy a velmi silný příběh, není jen akcí nebo uměním samým pro sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat