sobota 28. května 2016

Gladiátor, Ange et Gabrielle, Fast Company, Zeburâman: Zebura Shiti no gyakushû, Stvořeni pro lásku


Gladiátor (Gladiator, 2000) - 80 %
Dřív jsem tenhle snímek nesnášel, protože jsem neměl rád Scotta ani Crowa. Dneska Scotta pořád moc nemusím, zato Russella Crowa zbožňuji, protože to prostě je skvělý herec. A i když bych chtěl snímek hodnotit ještě víc, tak nemůžu, protože prostě obsahuje prvky, které mi vadí. Jako ten zbytečný patos. I tak je to ale velkolepá podívaná.

Ange et Gabrielle (2015) - 40 %
Těch zábavných scén je zde skutečně pomálu, i když nějaká by se zde našla. Jako romantika je to na první pohled trochu nové, ale když se chvíli koukáte, zjistíte, že je to vlastně jen omšelé, kdy se dva lidé, kteří nemají nic společného, dají dohromady. Takže v konečném důsledku spíše romantická nuda, která nemá moc vtipu.

Fast Company (1979) - 60 %
Cronenberg ještě rozhodně nebyl ve své nejlepší formě a spokojil se i s trochu horším provedení některých bouraček, ale přesto podává obrázek o tom, jak jsou lidské vztahy komplikované. Navíc to prezentuje v uřvaném a rychlém hávu, který je místy hodně sexy, což se mi na něm líbilo asi nejvíce. Má to ale potřebný drive a zase tolik to nezestárlo.


Přišlo mi to lepší než první film, což je primárně dáno asi tím, že mi celkově víc sedla vizuální stránka tohoto díla. Je to novější a prostě to vypadá lépe, místy mi to přišlo i vtipnější, ale ani tentokrát jsem neměl pocit, že sleduji toho Miikeho, který mě dokáže pro některé své filmy dokonale strhnout.

Stvořeni pro lásku (Faa yeung nin wa, 2000) - 70 %
Dramatu, které je vlastně velmi specifickou romancí, bych měl dát ještě jednu šanci, protože mám pocit, že je ve snímku trochu víc, než jsem na první sledování přijal. Stylisticky mi to přišlo naprosto výborné, skvělé aranžování scény včetně kostýmů herců, ale ani tak jsem se nedovedl k postavám dokonale dostat. Přitom tohle by se mi mělo tematicky hodně líbit...

Žádné komentáře:

Okomentovat