sobota 14. května 2016

Bezmocná, Trabantem do posledního dechu, Mune - Strážce měsíce, Yip Man 3, Bílý balónek


Bezmocná (Clueless, 2015) - 55 %
Nejdříve jsem tomu chtěl dát víc, ale ona je to stejně prostě jenom romantická komedie, která má tak protivné charaktery, když se nad nimi trochu zamyslíte, že vás musí naštvat. Herečky je zvládají skvěle, ale prostě mi vadily. Docela jsem ale koukal, jak v té době vypadala Brittany Murphy. Vůbec bych ji nepoznal.

Očekával jsem možná ještě trochu větší drama, alespoň podle toho, co prosáklo před filmem, ale zase jsem se o to víc zasmál. Ale když se nad tím člověk zamyslí, tak některé ty scény, které se zde objevily, jsou samy o sobě sakra drsné. No, ale zvládli to a já doufám, že se jim podaří zvládnout ještě další cesty. Přibáň je šílenec, ale skvělý šílenec.

Mune - Strážce měsíce (Mune, le gardien de la lune, 2014) - 70 %
Příběh je v tomhle případě až krutě tradiční a nemá žádné neočekávané zákruty, až je to smutné a to hlavně proto, že vizuální stránka je prostě nádherná. Nejen ta hlavní, 3D animace, ale ty ta epizodní, která se zde objevuje. Opravdu mě bavilo se na to dívat, hlavně na některé grafické návrhy. Tady si někdo s postavami vyhrál.

Yip Man 3 (2015) - 90 %
Donny Yen jako kdyby byl pro tuto roli stvořen, a podává ji s přesně takovými emocemi, které mi k postavě sedí. Je klidný, v podstatě nedovede pořádně emoce vyjádřit, uzavřený a jakoby pomalý. Ve skutečnosti je ale v boji neskutečný a některé bojové scény - včetně té s Mikem Tysonem - jsou naprosto skvělé.

Bílý balónek (Badkonake sefid, 1995) - 80 %
Jak je možné natočit film o tom, že holčičce spadnou peníze na místo, kam nemůže dosáhnout. A přesto je to snímek, který je zábavný a který vás nebude ani chvíli nudit, navíc vás nechá nahlédnout na zajímavé charaktery a do zajímavého světa. Íránský film rozhodně stojí za to, čemuž bych dříve asi ani nevěřil.

Žádné komentáře:

Okomentovat