pátek 13. listopadu 2015

Serpico, Du cheng feng yun, Thomas & Friends: Sodor's Legend of the Lost Treasure, Tiger House, Zipper


Serpico (Serpico, 1973) - 80 %
Pro mě je tohle ukázka jak skvělé filmařiny z pohledu režiséra, tak i skvělého hereckého umění, které předvádí Al Pacino, jenž je až neskutečný, jak se z celkem naivního policisty stává člověkem, který se nenechá snadno zlomit a pořád jde za svým cílem. Tohle se mu povedlo naprosto skvěle a je vidět, že tenhle příběh psal život, protože je hnusný a krutý.

Du cheng feng yun (2014) - 65 %
Není to skvělý film, nemá promakaný příběh, ale je to takový pěkný návrat k jedné legendě, a to rovnou s Chow Yun-Fatem, na kterém je přece jen vidět, že už mu také je šedesát let. To finále je ale hodně povedené a vám se to z nostalgie bude líbit ještě o něco víc. Jsem si  ale jistý, že to humorné pojetí nesedne každému. Na další díl jsem ale zvědavý.

Tohle bylo moje první setkání, tedy alespoň to filmové, s postavou Thomase a musím říct, že to nebylo až tak zlé. Nic jsem nečekal a nic moc zásadního jsem nedostal, ale bylo to podáno celkem hezky, byly zde vyhrocené momenty, příběh, který může dětského diváka zaujmout. I tohle je celkem příjemné zjištění.

Tiger House (2015) - 30 %
Do domu se nakýbluje holka vašeho syna, což by se mohlo jevit jako nepříjemné, ale on je mnohem větší problém to, že se do domu nakýbluje i skupina grázlů a holka se schová pod postel. Od té chvíle už je to očekávaná nuda, kde se opakuje tolik scén, které jste viděli jinde, že vás to začne rychle nudit.

Zipper (2015) - 40 %
Takový hezky pokrytecký film, který není schopen ukázat nic, co by bylo alespoň trochu kontroverzní. Ano, je to o tom, jak je možné žít na úkor rodiny, jak je možné si zničit manželství a člověk se zde démonizuje, ale v podstatě do takové podoby, že ono je to vlastně lepší a nějaké hodnoty až tak důležité nejsou. No, ať už si každý přebere, jak jsou důležité.

Žádné komentáře:

Okomentovat