středa 18. listopadu 2015

Pat Garrett a Billy Kid, Delicious, Dirty Weekend, Eden, Essex Boys: Law of Survival


Pat Garrett a Billy Kid (Pat Garrett & Billy the Kid, 1973) - 75 %
Tenhle western má neskutečnou atmosféru toho, že musí přijít pád. Někoho. Na začátku víme, kdo umírá, ale jelikož se vracíme v retrospektivě, uvědomujeme si, že to, co jsme viděli na začátku, má hlubší smysl, než jsme si původně mysleli. Destrukce člověka je tady celkem realistická, ale přitom závěr není tak krvavý, ale spíše emocionální. A k tomu Dylanova nádherná hudba a také jeho herecké schopnosti.

Delicious (2013) - 40 %
Docela zajímavé téma, kdy se v romanci spojuje něco, co je celkem vážné téma, ale bohužel to není plně dotaženo do konce. V závěru se tvůrce pokusil o nějaký ten zajímavý nápad, aby to nekončilo těžce sladkobolně, ale stejně máte pocit, že to všechno vzniklo jen pro tu romanci samotnou a pro nic jiného.

Dirty Weekend (2015) - 20 %
Takový ten film, kde si myslíte, že by to mohlo být skvělé konverzační drama/komedie, ale nakonec zjistíte, že Neil LaBute je opravdu dobrý především na jevišti. On film jeviště připomíná, ale pro mě má jako film naprosto nevyužité prostředky. Broderick je celkem protivný, místy hodně, Alice Eve je tu jen hezká.


Eden (2014) - 60 %
Ale jo, na malém prostoru se jim povedlo rozehrát docela dobré drama, které má místy dokonce i neočekávané zvraty. To není na takový film úplně málo. Postavy jsou dobré a vy chápete jejich motivace a skutečnost, že taková situace snadno povede k tomu, že se některé mysli vyšinou. Kdo přežije? A přežije někdo? Drsná otázka.

Essex Boys: Law of Survival (2015) - 20 %
Slabý film o pomstě. Jako je hezké, že se tu snaží na něco navazovat, ale ony ani předchozí filmy nestály za moc, a tak tenhle jejich reputaci moc nezlepšuje. Navíc je až moc vidět, jak je tohle amatérské a jak tomu chybí něco snad na všech postech od scénáře, přes herectví až po režii, která nedává vyniknout ani jedné scéně. No, možná té jedné, která mění člověka v monstrum prahnoucí po pomstě.

Žádné komentáře:

Okomentovat